ÅPNET DØRENE: Birgitta Nordby er glad for endelig å være i gang på Myrvoll, to måneder forsinket på grunn av Covid-19.
Nyheter
ÅPNET DØRENE: Birgitta Nordby er glad for endelig å være i gang på Myrvoll, to måneder forsinket på grunn av Covid-19. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

Endelig i gang på Myrvoll

Pandemien satte alt på vent for Birgitta og Baker Nordby.

Baker Nordby er en sterk merkevare med lange tradisjoner i gamle Oppegård kommune.

– Vi bor på Svartskog, og selv er jeg født og oppvokst i Oppegård syd. Vi er jo herfra, og derfor er det ekstra stas å ha åpnet denne nye avdelingen, sier Birigtta Nordby.

ØNSKER VELKOMMEN: Birgitte Sølvik (t.v.), Birgitta Nordby, Ivan Crenn og Christine Bredde Gjøsæter er noen av de smilende ansiktene du møter dersom du legger turen innom Baker Nordby på Myrvoll.

Egentlig skulle avdelingen, som ligger rett over Kiwi på Myrvoll stasjon, åpne 1. april. Covid 19-pandemien førte derimot til at det ble permitteringer i stedet for åpningsfest.

– Vi visste ikke hva dette var for noe. På den berømte torsdagen 12. mars startet vi med å sende folk hjem. Vi var først og fremst redde for å bli syke. Etter 48 timer kalte vi inn klubblederen, og vi permitterte 100 av 112 ansatte.

Endelig åpning

Strabasiøse uker ventet for den lokale bakerikjeden, og det ble lite søvn.

– Avdelingslederne drev utsalgene våre nærmest alene, og all ære til dem som

Baker Nordby

  • Tradisjonelt bakeri og konditori som lager kaker, boller og surdeigsbrød.
  • Familiebedrift som har holdt på siden 1908.
  • Startet med at Karl Paul Nordby åpnet sitt første utsalg på Tøyen i den gang Kristiania.
  • Har i dag 13 utsalg i Oslo og omegn.
  • Bakeriet har bakeri og hovedkontor på Hauketo, og drives i dag av Karl Petter Nordby og kona Birgtta Nordby.
  • Deres sønn Karl Henrik Nordby er bakersvenn og femte generasjon som en dag vil overta familiebedriften.

gjorde en kjempeinnsats i en vanskelig tid. Heldigvis har ingen av våre ansatte blitt syke, og nå har vi bygget oss sakte, men sikkert opp igjen.

Forrige uke var det endelig klart for å åpne dørene til den nye avdelingen på Myrvoll. Fortsatt er det mye byggeaktivitet rundt bakeriet, som ligger vegg i vegg med hudpleier, frisørsalong og interiørbutikk på Myrvoll. Rett over veien ligger Kiwi og kontoret til eiendomsmeglerne i Attentus.

Midt inne i lokalet skaper den store bakerovnen et naturlig sentrum. Foran står bakermester Ivan og gjør varer klare for steking.

PS! Saken fortsetter under bildet!

I SENTRUM: Etter inspirasjon fra en studietur til USA har Birgitta Nordby plassert ovnen midt i lokalet på Myrvoll. Dermed kan kundene følger bakeprosessen på nært hold.

– I tillegg til selve kafédriften her på Myrvoll, skal vi også serve avdelingene på Kolbotn, Vinterbro og Nesoddtangen med varer herfra, forteller Birgitta Nordby.

– Best på pizza

Kafeen på Myvoll har et industrielt preg, men samtidig med god plass til både barnevogner og gåstoler. I tillegg til de klassiske bakervarene legger Birgitta Nordby lista høyt og sier de på sikt også skal levere den beste pizzaen i Follo.

– Vi har en kunde som heter Gastro Catering. De leverer ypperlige varer, og jeg har en plan om å få dem til å lage pizzasausen for oss. Pizzasausen blir lagt på en focacciabunn, og jeg er sikker på at kundene skal bli svært fornøyde, sier Birgitta Nordby.

Ovnen midt i bakeriet er et resultat av en studietur Birgitta gjorde til San Fransisco som ledd i et Innovasjon Norge-prosjekt.

– Det er gøy å snakke bransje, og denne erfaringsturen fikk oss skikkelig ut av boksen. Jeg besøkte bakerier i San Fransisco hvor ovnen sto midt i lokalet. Jeg tenkte slik skal Myrvoll være, og slik har det blitt.

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen