TRE TETTE: Dette er en kommunal gang- og sykkelsti rett ved Vangen borettslag på Oppegård. Hullene er endelig fylt igjen, men Tove-Karoline Torp (bildet) ser på det som en midlertidig løsning, og mener at Oppegård Syd fortsatt nedprioriteres av kommunen.
Nyheter
TRE TETTE: Dette er en kommunal gang- og sykkelsti rett ved Vangen borettslag på Oppegård. Hullene er endelig fylt igjen, men Tove-Karoline Torp (bildet) ser på det som en midlertidig løsning, og mener at Oppegård Syd fortsatt nedprioriteres av kommunen. (Bilde: Synnøve Sundby Fallmyr)

Endelig null hull!

Den kommunale veien på Greverud var full av hull, og nå har kommunen tatt tak! Men ikke alle er fornøyde.

I oktober skrev vi om den hullete kommunale veien på Oppegård. Tove-Karoline Torp i Vangen borettslag hadde sendt flere e-poster til kommunen med forespørsel om å tette hullene, uten hell.

Det var først da Oppegård Avis tok kontakt for å høre hva som skjedde, at svaret kom frem.

Kommunen beklager

BEKLAGER: Driftleder i Vei og traifkk, Kay Pedersen, har sørget for at hullene er tettet, og han beklager at det tok lang tid. 
BEKLAGER: Driftleder i Vei og traifkk, Kay Pedersen, har sørget for at hullene er tettet, og han beklager at det tok lang tid.  Bilde: Axel Mæhlum Farner

– Det har rett og slett skjedd en glipp! E-posten havnet for langt ned i innboksen min, og jeg fikk ikke sett den. Dette beklager jeg veldig, sa driftsleder i Vei og trafikk, Kay Pedersen, tidligere i høst.

Les også: – Selg Fløysbonn-bygget og bygg ny skole!

Da Oppegård Avis tok en tur innom i november, var hullene fylt igjen.

– Asfalteringen ble utført nærmest umiddelbart, sier Pedersen.

Mer enn bare hull

– Dette anser vi som en midlertidig løsning, for selve veien er i så dårlig forfatning at den burde asfalteres på nytt, svarer Torp.

Dette er én av flere grunner som gjør at hun fortsatt synes Oppegård Syd går i glemmeboken.

Les også: Hurra!!! Helene vant Skal Vi Danse!

– Det er mange gatelykter som mangler lys her. I tillegg er det dårlig brøyting og strøying langs den kommunale veien fra undergangen og opp til oss, sier hun.

– Vi er ikke helt fornøyde, og føler oss fortsatt glemte.

Saken fortsetter under bildet. 

FULL AV HULL: Slik så veien ut da daværende styrer i Vangen borettslag, Tove-Karoline Torp tok kontakt med kommunen i april 2017. 
FULL AV HULL: Slik så veien ut da daværende styrer i Vangen borettslag, Tove-Karoline Torp tok kontakt med kommunen i april 2017.  Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Bra folk sier i fra

– Kommunen er helt avhengige av at folk sier i fra, vi klarer ikke å ha oversikt over alle gatelykter til enhver tid, sier virksomhetsleder i UTE, Heidi Tomten.

– Det finnes en meldingstjeneste på nettsidene våre hvor man kan melde i fra om manglende gatelys, sier hun.

Les også: Seier til Oppegård i lokaloppgjøret

Når det gjelder veiene, er kommunen i gang med å utarbeide en tiltaksplan for alle kommunale veier, som skal gi oversikt over vedlikeholdsbehovet.

– Den skal til politisk behandling i januar, så prioriterer vi på bakgrunn av denne planen, sier Tomten.

Slik melder du i fra om manglende gatelys

Gå inn på oppegard.kommune.no. Finn «Vei og trafikk» i menyen til høyre, deretter «Feil på park-og veilys» i margen til venstre. Eller bare trykk her!

Meld også i fra til kommunen dersom du ser andre mangler - og ring hvis du ikke får noe svar per e-post. 

Saken fortsetter under bildet!

NULL HULL: Gangveien mellom Kongeveien 331 og Bjerkeveien brukes som skolevei av flere barn. 
NULL HULL: Gangveien mellom Kongeveien 331 og Bjerkeveien brukes som skolevei av flere barn.  Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Fakta om saken

  • Saken handler om gang- og sykkelstien fra Kongeveien 331 til Bjerkeveien på Oppegård Syd, rett ved undergangen til toglinjene. 
  • Tidligere styrer av Vangen borettslag, Tove-Karoline Torp sendt e-post i april 2017 om den hullete veien. Hun fikk svar fra kommunen, men ansvaret for å svare ble videresendt til driftsleder i Vei og trafikk, Kay Pedersen. 
  • Vi tok kontakt i oktober, og da forklarte Pedersen at e-posten rett og slett hadde havnet langt ned i innboksen, og at han ikke hadde sett den. 
  • Veien ble asfaltert kort tid etter. 
  • Dette er en symbolsk sak på at Torp mener at Oppegård Syd går i glemmeboken hos kommunen. 

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Nyheter Krafttak mot kreft 2019

Sikret tredjeplass i Follo

Seks videregående skoler i Follo har samlet inn nesten en halv million kroner til kreftsaken. Elevene fra Roald Amundsen videregående skole har fått til imponerede resultat også i år. Les hele saken

Til toppen