DEN HVITE SVANE: Før var dette en sliten bygning, men nå er det døpt til «Den Hvite Svane» av naboene, forteller beboer Eva Larsen..
Nyheter
DEN HVITE SVANE: Før var dette en sliten bygning, men nå er det døpt til «Den Hvite Svane» av naboene, forteller beboer Eva Larsen.. (Bilde: Jan Walbeck, Oppegård kommune)

Endelig nyoppusset og ferdig!

Etter alt for mange år med dårlige forhold i de kommunale boligene i Kornmoveien 16, er ett års renovering endelig ferdig!

Med brask og bram i forrige uke var nye Kornmoveien 16 et faktum! Onsdag 13. september klokken 13.00 ble nyåpningen av de kommunale boligene feiret med kaffe, kake og ordfører-tale. En av beborene, Eva «Blomst» Larsen, var veldig fornøyd.

– Selv om det har vært litt slitsom i byggeperioden, er det glemt nå. Se, så fint vi har fått det, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

BLOMSTRET: Eva «Blomst» Larsen, beboer i Kornmoveien, og ordfører Thomas Sjøvold (H). Larsen er en av flere beboere som er svært fornøyde med oppussingen! Grunnen til hennes spesielle navn, er fordi det bor to Eva-er i blokken. – Den andre Eva har katt, så hun heter Eva «Katt», mens jeg er så glad i blomster, derfor heter jeg Eva «Blomst», sier Eva og ler. Og blomsten hun har fått fra kommunen, er det hennes ansvar å ta vare på. Den er nok i gode hender!.
BLOMSTRET: Eva «Blomst» Larsen, beboer i Kornmoveien, og ordfører Thomas Sjøvold (H). Larsen er en av flere beboere som er svært fornøyde med oppussingen! Grunnen til hennes spesielle navn, er fordi det bor to Eva-er i blokken. – Den andre Eva har katt, så hun heter Eva «Katt», mens jeg er så glad i blomster, derfor heter jeg Eva «Blomst», sier Eva og ler. Og blomsten hun har fått fra kommunen, er det hennes ansvar å ta vare på. Den er nok i gode hender!. Foto: Jan Walbeck, Oppegård kommune

«Du kan ikke bo der!»

Larsen har bodd i de kommunale trygde- og omsorgsboligene i ni år, og det var så vidt datteren lot henne flytte dit i utgangspunktet.

– Da jeg var på utkikk etter en bolig å bli gammel i, syntes jeg Kornmoveien passet
perfekt, men da vi ankom boligene en stormfull høstkveld for ni år siden, sa datteren min «å, mamma, du kan da ikke bo der!» «Å, joda, det kan jeg», svarte jeg! Og nå er det jo blitt så flott her!

Les også: Topp 10 boligpris i juli

Nå har Larsen fått nye vinduer og balkongdør ut fra soverommet, og er svært så fornøyd. I tillegg er isoleringen blitt mye bedre. Larsen selv har bodd i åtte år med punkterte vinduer.

PS! Saken fortsetter under bildet!

FØR: Slik så det ut før oppussingen..
FØR: Slik så det ut før oppussingen.. Foto: Yana Stubberudlien

Fra sliten til praktfull

Kornmoveien 16 ble oppført i 1968, og inneholdt 30 trygdeboliger. Siden den gang har det vært løpende vedlikehold og oppussing, og før renoveringen, fremstod bygget som slitt med brun panel og mur, og med leiligheter av svært varierende kvalitet.

Les også: Topp 10 boligpris i juli

Planleggingen av arbeidene ble startet høsten 2015, og de fysiske arbeidene ble startet opp i juli 2016. Siden juli 2016 har bygget blant annet fått etterisolerte yttervegger, ny fasade, fellesarealer i begge etasjer, og kjøkkene i alle ettromsleilighetene er plassert slik at man får eget soverom.

DEN HVITE SVANE: Før var dette en sliten bygning, men nå er det døpt til «Den Hvite Svane» av naboene, forteller beboer Eva Larsen..
DEN HVITE SVANE: Før var dette en sliten bygning, men nå er det døpt til «Den Hvite Svane» av naboene, forteller beboer Eva Larsen.. Foto: Jan Walbeck, Oppegård kommune

 

Til toppen