STORT OPPMØTE: Alle de 600 plassene i Stopp støyen-løpet ble fylt.
Nyheter
STORT OPPMØTE: Alle de 600 plassene i Stopp støyen-løpet ble fylt. (Bilde: Oppegård kommune)

Engasjement til tusen

Stopp støyen-løpet ble en kjempesuksess for arrangørene. – Vi anslår at det var omtrent tusen mennesker til stede, forteller Stopp støyen-aktivist, Helge Marstrander.

Stopp støyen klarte virkelig å mobilisere lokalbefolkningen søndag 6. august. Alle de 600 plassene ble fylt, og mange flere kom for å vise sitt engasjement. Helge Marstrander er meget fornøyd med oppmøtet. 

Les også: Beveg deg rundt på Taraldrud interaktivt

– Det var veldig mange uten startnummer også, vi regner med at vi var omtrent 1000 mennesker, sier Marstrander. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

SAMLET: Høyrepolitiker Sylvi Graham (f.v), varaordfører i Oppegård, Siv Kaspersen, Hårek Elvenes som sitter i Justiskomiteen for Høre, og venstrepolitiker Abid Raja stilte alle opp på søndagens løp.
SAMLET: Høyrepolitiker Sylvi Graham (f.v), varaordfører i Oppegård, Siv Kaspersen, Hårek Elvenes som sitter i Justiskomiteen for Høre, og venstrepolitiker Abid Raja stilte alle opp på søndagens løp. Foto: Oppegård kommune

Magisk

Han forteller at til tross for litt dårlig vær til å begynne med, nøt folk dagen.

Les også: Stopp støyen, ikke beredskapen

– Det var helt magisk stemning, og folk var veldig fornøyd med arrangementet. Folk fikk kjøpt mat og drikke, og i tillegg til at det var en viktig sak å markere, tror jeg det var en fin søndag for alle som var der. 

Hard løype, vakker natur

Venstrepolitiker Abid Raja deltok i løpet, og synes det var en flott opplevelse, selv om løypen var tøff.

POLITISK LØP: Venstrepolitiker Abid Raja, og ordfører i Ski, Tuva Moflag, var begge deltakere i løpet..
POLITISK LØP: Venstrepolitiker Abid Raja, og ordfører i Ski, Tuva Moflag, var begge deltakere i løpet.. Foto: Oppegård kommune

– Det var en hard løype men det er vakker natur å være i, og det å være i stille natur betyr veldig mye for folk. Er man på skitur i marka vil ikke det være det samme med 10 000 skudd i døgnet. Det vil oppfattes veldig dramatisk for folk, sier Raja, som støtter kravene til Stopp støyen, om å, blant annet, bygge inn skytebanene.

Les også: – Hvem ivaretar barna?

Hensikten med løpet var, blant annet, å få politikerne ut til stedet, ifølge Marstrander.

– For oss var det tre grunner. Den ene var å vise frem grøntområdene, få fokus på de rekreasjonsområdene som i stor grad blir belagt med støy. Så var det å fortsette å skape engasjement i befolkningen, og så var det et ønske om å få politikerne ut der. Alle partiene var representert og holdt appeller, avslutter en fornøyd Marstrander. 

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen