GLATTE VEIER: Politiet får mye å gjøre når veiene er glatte.
Nyheter
GLATTE VEIER: Politiet får mye å gjøre når veiene er glatte. (Bilde: Oppegård Avis)

Enormt mange trafikkuhell på veiene i går

Politiet melder at det var et enormt omfang av biler som gikk på en smell på glattisen i går ettermiddag og kveld.

Politiet hadde mye å stri med på glattisen i går ettermiddag og kveld. Veiene var såpeglatte og dette medførte en rekke ulykker. Spesielt på veien fra Korsegården i Ås og sørover.

– Det var en hel haug med trafikkulykker. Det var mange smeller, underkjølt regn medførte ekstreme kjøreforhold. Det var flere personbiler som "taka" men ingen personskader, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Måtte bistå for å holde hastigheten nede

Summen av hvor mange biler som var involvert i ulykker og hendelser på veiene i går vet ikke politiet, men Sveen opplyser om at det i hvert fall var et 20-talls biler. Ettersom kjøreforholdene var så ille måtte politiet bistå med å holde hastigheten nede.

DÅRLIGE VEIER: Politiet får mye å gjøre når veiene er glatte.
DÅRLIGE VEIER: Politiet får mye å gjøre når veiene er glatte. Foto: UP

– I en periode i går måtte patruljer bistå for å få ned hastigheten. Vi hadde en ledebil som holdt hastigheten nede før man fikk saltet tilstrekkelig så det ble bart dekke igjen, sier Sveen.

Etter hver tok Vegvesenet over oppgaven.

– Det ble etter hvert rekvirert en bufferbil fra VTS som holdt farten nede ved å kjøre i begge feltene. Rundt klokken 18.00 i går bel veien "friskmeldt", men mellom klokken 15.00 og 18.00 var det enormt mange trafikkuhell og hendelser, sier Sveen.

Dramatisk

Politiet fikk i 18.00-tiden i går inn en melding om en trailer som hadde havnet på taket på E6, ved Asko i Vestby, i nordgående løp. Trailerne skal fortsatt ligge i veggrøften. 

TRAILER-VELT: Utenfor Asko i Vestby ligger det fortsatt en trailer etter en ulykke i går.
TRAILER-VELT: Utenfor Asko i Vestby ligger det fortsatt en trailer etter en ulykke i går. Foto: Per Dagfinn Wolden

– Føreren ble kjørt til sykehuset etter traileren gikk på taket. Personen som kjørte traileren blødde, og politimannskapet måtte knuse frontruten for å få han ut, opplyser Sveen.

Føreren hadde enkle blødninger etter å ha truffet inventaret i kupeen, og ble tatt hånd om av abmulansepersonale og kjørt til Ahus.

– Skadeomfanget videre fremstår ikke som en alvorlig skade, det var mest for å sjekke om det skulle være noe mer, sier Sveen. 

Kjør etter forholdene

Politiet oppfordrer folk til å innrette seg etter kjøreforholdene.

– Når man er usikker på føreforholdene må man forsøke å se hvilken bremseeffekt man har. Istedenfor å gjette og tippe hvordan kjøreforholdene er, kan man sjekke ved å bremse på en strekke i lav hastighet når det ikke er noen bak deg. Å innrette kjøreferdigheter og hastighet etter forholdene er et generelt råd som i mange tilfeller kan forebygge mange av de hendelsene her, konkluderer Sveen.

Ellers melder politiet at morgentimene i dag har vært bra, selv om det stedvis kan være glatte forhold. 

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen