SYKKELKOMMUNEN: Oppegård er en av de totalt fire sykkelkommunene i Akershus fylke (red. anm.: de tre andre sykkelkommunene er Skedsmo, Asker og Ullensaker), og vi har en vedtatt sykkelstrategi for 2010-2019 der målet er å doble sykkelandelen fra 4 prosent til minst 8 prosent i innen 2019.

Sykkelkommunen Oppegård

SYKKELKOMMUNEN: Oppegård er en av de totalt fire sykkelkommunene i Akershus fylke (red. anm.: de tre andre sykkelkommunene er Skedsmo, Asker og Ullensaker), og vi har en vedtatt sykkelstrategi for 2010-2019 der målet er å doble sykkelandelen fra 4 prosent til minst 8 prosent i innen 2019. (Foto: Yana Stubberudlien)

Er vintersykling noe for deg?

Sjekk ukens Fem på gaten om vintersykling!

20191008_154200 Foto: Yana Stubberudlien

Tom Andresen (62), Tårnåsen:

– Nei, vintersykling er definitivt ikke noe for meg. Brekte bein og sykehuset, nei, nei, nei. Det er for glatt og for dårlig føre for sykling. Hadde det vært tilrettelagt for vintersykling, ville jeg vurdere dette, men jeg kommer ikke til å sykle om vinteren slik forholdene er i dag.

 

 

20191008_154937 Foto: Yana Stubberudlien

Joril Brunvoll (65), Solbråtan:

– Nei, jeg tror ikke det. Jeg er mer glad i å gå enn å sykle. Jeg har ingen sykkel og har aldri syklet om vinteren. Det må satses mer på vintervedlikehold. Oppegård kommune har ikke vært spesiell flink til å brøye gang- og sykkelveiene de siste årene. Solbråtanveien har ofte vært ufremkommelig.

 

20191008_155435 Foto: Yana Stubberudlien

 

Morten Torp (62), Sofiemyr:

– Nei, vintersykling er helt klart ikke noe for meg. Jeg kjører heller bil og går på ski. Vintersykling hører ikke hjemme her i det hele tatt. Vi bor i Norge til tross for alt. Jeg jobber på Ullevål sykehus, så det er helt uaktuelt med å sykle dit om vinteren.

 

20191008_155725 Foto: Yana Stubberudlien

 

Viktoria Hellebø (19), Kolbotn:

– Nei, vintersykling er ikke noe for meg. Is, snø, glatte veier... Nei, takk. Jeg har aldri syklet om vinteren og jeg har ikke behov for det heller. Jeg bor i gåavstand til det meste, men det kan godt hende at jeg skulle vurdere å begynne med vintersykling hvis jeg hadde piggdekk.

20191008_160019 Foto: Yana Stubberudlien

 

 

Anne Nøttestad (37), Tårnåsen:

– Nei, jeg tror ikke det er noe for meg. Jeg sykler ikke om vinteren, men jeg går mye. Jeg har prøvd å sykle om vinteren en gang. Det er helt greit, men liker bedre å gå. Hadde jeg hatt piggdekk, kunne det ha vært aktuelt med vintersykling, tror jeg.

 

Les også: Færre syklister enn i 2015

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen