UT MED PLASTEN: Erlend Herbjørnrød, kjøpmann på Rema 100 Sofiemyr er klar for å redusere plasten.
Nyheter
UT MED PLASTEN: Erlend Herbjørnrød, kjøpmann på Rema 100 Sofiemyr er klar for å redusere plasten. (Foto: Veronica Grude Docker)

Ett tonn mindre plast

Nå blir det sakte, men sikkert, endringer i plastbruken hos Rema 1000, også hos kjøpmann Erlend Herbjørnrød på Sofiemyr.

Det er ingen hemmelighet at det brukes enorme mengder plastemballasje i matbutikkene. Nå skal Rema 1000, i første omgang, kutte ned på plastbruken i frukt- og grøntdisken.

– Mangoen og avokadoen skal komme i nye pappemballasjer i mai, og det er det første som skal fases inn, sier Erlend Herbjørnrød, kjøpmann i Rema 1000 på Sofiemyr.

FRA PLAST TIL PAPP: Foreløpig er jordbærene å finne i plastesker, men på sikt blir levert i pappbeger. Foto: Veronica Grude Docker

Les også: Sykkelhotellet blir dyrere enn antatt

For all plastemballasje som finnes hos leverandørene, må først brukes opp, før det kan erstattes av papp og papir.

– Rema har jobbet lenge for miljøet, det er en del av arbeidshverdagen. Tanken til Rema er å gjøre det så enkelt at du som kunde ikke tenker på det, legger han til.

Norske leverandører

Det er først og fremst norske leverandører som vil levere frukt og grønt med papp og papir

– Norske epler vil komme i papirposer litt utover høsten. Morellene får papirposer omtrent på midten av sommeren, dersom de norske produsentene er tomme for plasten, sier Herbjørnrød.

Les også: Hele Norge - og Sofiemyr skole - plukker søppel!

I tillegg til emballasjen kommer det nye plastposer med 80 prosent resirkulert plast.

– De 20 «nye» prosentene må være der for at posen skal fungere, forteller Herbjørnrød.

– Små grep er viktig

Han mener resultatene av små grep er viktige, og på Rema 1000 på Sofiemyr alene, vil kundene bære ut ett tonn mindre plast, det neste året.

– Det viktigste er holdningsendringene. Det er starten på en snøball som bare kommer til å rulle. Rema 1000 har som mål å minske plastforbruket med 37 prosent innen 2020, avslutter kjøpmannen.

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen