INGEN LYS: Thor Bettum (83) fra Sofiemyr reagerer på at belysningen på broen har vært fraværende i mange år.

Nyheter Drift og vedlikehold i Oppegård

INGEN LYS: Thor Bettum (83) fra Sofiemyr reagerer på at belysningen på broen har vært fraværende i mange år. (Foto: Thor Bettum)

Etterlyser belysning på broen

Thor Bettum (83) fra Sofiemyr reagerer på at kommunen ikke prioriterer belysning på broen over Kongeveien.

– Manglende belysning på broen har irritert meg i mange år. Det er 43 eller 44 lyspunkter langs broen, men ingen av disse har virket i mange år. Det er snakk om manglende sikkerhet for fotgjengerne, spesielt om vinteren når det er mørkt og glatt på broen. Mange skoleelever bruker denne broen både morgen og kveld når de skal på skole eller aktiviteter, i tillegg til flere andre brukere, sier Bettum.

Han synes det er litt slapt av kommunen å ikke sette av midler til belysning på broen, også med tanke på at det skal bygges både en idrettshall og en ungdomsskole like ved klubbhuset.

Har ikke vært prioritert i mange år

Oppegård kommune har i dag ansvaret for drift og vedlikehold av belysningen på broen, men driften av lysunktene på broen har ikke vært prioritert av kommunen i mange år, ifølge virksomhetsleder i UTE Oppegård, Heidi Tomten.

– Disse lysene ble i sin tid driftet av kommunen, men det var en del utfordringer med dem knyttet til hærverk, varmgang og brøyteproblemer, sier hun.

– Veldig dyrt

Tomten forklarer at lampene står lavt, blir ofte sparket på og de er i veien for vinterdriften.

– Da de sluttet å virke, ble det vurdert å anskaffe et nytt lyssystem. Dette ble veldig dyrt, og siden broen har rekkverk på begge sider og er belyst fra veien under så har det ikke vært prioritert å bruke penger på ny belysning. Lampene slik de er i dag kan egentlig fjernes, sier Tomten.

Les også: Farlig forbikjøring i Kongeveien

 

Tvillingbyene Kolbotn og Ski

Hvor lenge skal det få være sånn?

"Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye", skriver leser Anne Elisabeth Henriksen fra Kolbotn. Les hele saken

Gjersjøelva natur- og kulturpark

Ferdig med restaureringen av ruinene etter Stubljan

Gjersjøelva natur- og kulturpark fikk i 2018 en halv million kroner av Sparebankstiftelsen til restaurering av ruinene etter en nedbrent herregård ved Hvervenbukta. Det har vært et utfordrende arbeid å bygge opp muren på nytt. Frank Westgaard fra Svartskog har gjort et formidabelt arbeid. Sjekk resultatet! Les hele saken

Til toppen