JOBBER MED SIN TREDJE BOK: Fotograf Lene Imbsen har debutert som skribent i 2007 med sin første bok «Liv for natten» om overnattingssteder i hele Norge. I 2015 ble hennes andre bok utgitt. «Det finnes i Follo» er en guidebok om lokal mat og kortreiste opplevelser i Follo.

Nyheter Jobber med ny bok

JOBBER MED SIN TREDJE BOK: Fotograf Lene Imbsen har debutert som skribent i 2007 med sin første bok «Liv for natten» om overnattingssteder i hele Norge. I 2015 ble hennes andre bok utgitt. «Det finnes i Follo» er en guidebok om lokal mat og kortreiste opplevelser i Follo. (Foto: Privat)

Etterlyser lokale tips

Skribent og fotograf Lene Imbsen (39) fra Svartskog tar imot tips om spennende steder, lokal mat og andre kortreiste opplevelser i Oppegård og de andre Follo-kommunene.

– Hvilket sted synes du fortjener en omtale? Hva er din Follo-perle? lurer Lene Imbsen på.

Hun har i 15 år vært selvstendig næringsdrivende fotograf, men er for tiden hjemmeværende med to barn.

I 2015 ble den første guideboken hennes utgitt. «Det finnes i Follo. Lokal mat og kortreiste opplevelser» var en slags inspirasjon til Follos innbyggere og besøkende til aktivt å bruke tilbudene i regionen samt å støtte de små og enkeltstående foretakene.

– Nå, fire år senere, er det på tide med en oppfølger. Konseptet blir det samme, men med flere oppdateringer og tips om spennende steder, lokal mat og andre opplevelser i hele Follo, sier 39-åringen fra Svartskog.

Hun håper boken kan bli gitt ut allerede til jul eller til neste vår, avhengig av Imbsens kapasitet.

Drahjelp til kreative folk

FRA DEN FØRSTE BOKEN: «Love and Juice» på Kolbotn stasjon gikk konkurs rett etter bokutgivelsen. Foto: Privat

Imbsen sier veldig mye av de foretakene som er beskrevet i den første guideboken hennes, er nå borte.

Kafé og juicebaren «Love and Juice» på Kolbotn stasjon er bare et eksempel på det. Selskapet gikk konkurs rett etter bokutgivelsen.

– Med denne boken vil jeg gi drahjelp til folk som er opptatt av å skape noe eget og unikt. Det er jo vanskelig å drive noe smått. Det er derfor viktig å få øynene opp for hva som finnes av det unike i regionen for å støtte dette tilbudet, sier Imbsen.

Hun håper at boken hennes kan hjelpe til at de unike stedene og tilbudene består.

– Folk kan tipse meg om spennende steder og annet via Facebook-siden «Det finnes i Follo», sier Imbsen.

– Morsommere med Ås

Til tross for kommunesammenslåingen mellom Oppegård og Ski, skal Imbsen ikke begrense seg til kun Nordre Follo kommune. Alle de syv Follo-kommunene blir representert i den nye boken.

– Ski er den kjedeligste kommunen å kunne slås sammen med.

Lene Imbsen, skribent og forfatter fra Svartskog

Nabokommunen Ski er veldig lite omtalt i den første boken og Imbsen har ikke tro på at mye har forandret seg i Ski siden 2015.

– Ski er den kjedeligste kommunen å kunne slås sammen med. De har jo bare et storsenter og ingen kystlinje. Det hadde vært mye morsommere å slå oss sammen med Ås som har et sentrum med småbysjarm, Vitenparken og mye annet å finne på. Det ville også passe oss mye bedre geografisk, sier 39-åringen. Selv stortrives hun i Oppegård, men drømmer om et yrende folkeliv rundt Gjersjøen, en campingplass ved Tyrigrava og badevann med badestrender på Kolbotn.

Les også: Utvider tilbudet med sang- og scenekurs

Til toppen