SATSER DER ANDRE IKKE TØR: NYETABLERING: Thomas og Trond Johansen leier et lokale på 80 kvadratmeter i Håndverkshuset i Sofiemyrveien 6D. Herfra driver de blant annet bedriften Skolesekk1.
Nyheter
SATSER DER ANDRE IKKE TØR: NYETABLERING: Thomas og Trond Johansen leier et lokale på 80 kvadratmeter i Håndverkshuset i Sofiemyrveien 6D. Herfra driver de blant annet bedriften Skolesekk1. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Færre nyetableringer

Det er mindre hot å starte business i Oppegård, men det er noen som tør å satse!

Det ble registrert 69 nye foretak i Oppegård i andre kvartal i år. Det var en nedgang på 17 prosent fra samme kvartal i fjor.

Trenden på landsbasis er at det blir registrert flere foretak. Økningen i andre kvartal var på 4,2 prosent, opp til 15.000 registreringer. 60 prosent av dem var enkeltpersonforetak.

Satser lokale

En bedrift som imidlertid har valgt å satse, er nettbutikken Skolesekk1 på Sofiemyr. Butikken åpnet den 1. juni.

– Det norske markedet for skolesekker er meget begrenset. Vi vet at det er et tøft marked, men vi ønsker å gi et godt alternativ til folket, sier brødrene Trond og Thomas Johansen, som står bak butikken, som har showroom i Håndtverkerhuset på Sofiemyr.

Brødrene satser ikke bare på skolesekker, men også på annet skoletilbehør som pennaler, matbokser, drikkeflasker, tegne- og skrivesaker og andre skolerelaterte ting. 

– Jeg har tre barn på skolen og har lagt merke til at nesten alle barna har like sekker, fra enten Beckmann eller Troll. Det er litt kjedelig og noe vi vil gjøre noe med, sier Thomas Johansen (44).

Dermed er det bare å ønske dem og andre nyetablerte selskaper lykke til med etableringen, og husk at dersom vi handler lokalt, blir det enda mer attraktivt å etablere seg her!

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

– Bare negative prøvesvar så langt

I forbindelse med smittetilfelle hos en SFO-ansatt og en barnehageansatt har 16 personer blitt testet for covid-19. Kommuneoverlegen sier at situasjonen med de foreløpige prøvesvarene ser veldig lovende ut. Les hele saken

Nyheter Skolestart i Nordre Follo

Varsler annerledes første skoledag

Skolestarten for førsteklassingene i vår kommune blir annerledes i år. – For å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet, sier områdeleder for skolene i Nordre Follo, Katti Anker Teisberg. Les hele saken

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Til toppen