OMTRENTLIG LOKASJON: Bildet viser omtrentlig lokasjon til bilvraket oppdaget i Gjersjøen.

Nyheter Funn i Gjersjøen

OMTRENTLIG LOKASJON: Bildet viser omtrentlig lokasjon til bilvraket oppdaget i Gjersjøen. (Foto: Kåre André Wold)

Fant bilvrak i Gjersjøen

Et bilvrak ble funnet i Gjersjøen, i nærheten av avkjøringen til Svartskog. Kommunen takker innbyggeren for tipset.

HER LIGGER BILVRAKET: Den røde ringen på bildet viser omtrentlig lokasjon til bilvraket oppdaget i Gjersjøen. Foto: Kåre André Wold

Det var Kåre André Wold fra Kolbotn som oppdaget bilvraket under en svømmetur i Gjersjøen fredag 2. august.

Ifølge ham ligger bilvraket nære land, maks tre til fire meter unna, i nærheten av avkjøringen til Svartskog.

– Jeg tipper det ligger på et par meters dybde, men man kan ikke se det fra land. Jeg oppdaget det under en treningsøkt til Triathlon en dag vannet var uvanlig stille og klart. Jeg har svømt samme sted mange ganger tidligere uten å oppdage det. Det så ut som bilen hadde ligget under vann en stund, sier Wold. 

Kontaktet kommunen og lokalavisen

Da Kolbotn-mannen kontaktet Oppegård kommune via sentralbordet i går, mandag 5. august, for å gi beskjed om bilvraket i Gjersjøen, fikk han ikke noe inntrykk av at saken skulle følges opp veldig nøye. 

– Det eneste spørsmålet som ble stilt var om vraket lå i Oppegård eller Ås. Da jeg svarte Oppegård og forklarte den omtrentlige lokasjonen, takket de for tipset uten å spørre meg om navn, kontaktdetaljer, eller mer detaljert beskrivelse av lokasjonen. "Vi skal se på det" var vel det som ble sagt, sier Wold. 

Han valgte å kontakte Oppegård Avis samme dag for å sikre at saken skulle bli fulgt opp.

– Siden det er snakk om drikkevannskilden vår, synes jeg saken bør sjekkes ut slik at vraket ikke forurenser innsjøen. 

Ble funnet i går natt

I går ettermiddag ble kommunen ved virksomheten UTE kontaktet av Oppegård Avis i forbindelse med saken. I dag, tirsdag 6. august, kunne rådmann Lars Henrik Bøhler opplyse oss om at beskjeden om bilvraket og hvor det lå ble registrert av kommunen og sendt videre til virksomhet UTE.

– Vraket ble funnet i går natt av kommunens vaktlag og tatt opp i samarbeid med brannvesenet. Politiet er orientert og har gitt beskjed om at de skal komme og undersøke bilen, sier Bøhler, og takker Kåre André Wold for tipset.

– Tar alltid på stort alvor

Rådmannen sier at når kommunen får beskjed om bilvrak eller annet som kan forurense Gjersjøen reagerer de med en gang.

– Forhold som har med forurensning av drikkevannskilden å gjøre tar vi alltid på stort alvor, sier Bøhler.

Han legger til at i sommer har kommunen vært ute og ryddet flere steder der det er dumpet søppel. Det er blant annet ryddet på østsiden av Gjersjøen.

– Vi oppfordrer alle til å bruke gjenvinningsstasjonen og ikke kaste søppel i naturen, sier rådmannen.

Les også: Dette mener lokalpolitikerne om vannlekkasjen i Oppegård

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

– Det viktigste valget på mange år

"Som velgere kan vi påvirke. Vi kan velge å være passive og stemme slik vi alltid har gjort, eller vi kan være aktive og lese partiprogrammene og vurdere kandidatene på valglistene. Dette valget er det viktigste på mange år", skriver Oddbjørn Skredderberget i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

– Redd Kolbotntjernet

"Vi i Senterpartiet er fortsatt svært bekymret for Kolbotntjernets tilstand. Målinger for mai og juni viser at vannet har det høyeste gjennomsnittlige fosfortallet siden 2009", skriver Tor Anders Østby og Hilde Widerberg, toppkandidatene på Senterpartiets liste i Nordre Follo, i et debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Spredning av fremmede arter i Oppegård

– Har ikke ressurser til bekjempelsen av kanadagullris

Solveig Joten Svensen er bekymret for spredning av kanadagullris på Svartskog. – Jeg håper kommunen kan ta grep raskt for å hindre at denne svartelistede planten truer artsmangfoldet på Svartskog, sier hun. Les hele saken

Til toppen