BLIR MED VIDERE: Lars Henrik Bøhler og Jane Short Aurlien er begge rådmenn i henholdsvis Oppegård og Ski, og får nye roller i Nordre Follo kommune.
Nyheter
BLIR MED VIDERE: Lars Henrik Bøhler og Jane Short Aurlien er begge rådmenn i henholdsvis Oppegård og Ski, og får nye roller i Nordre Follo kommune. (Foto: Jan Walbeck)

Får nye roller i Nordre Follo

Sjekk hva rådmennene i Ski og Oppegård skal gjøre når kommunen sammenslås.

Det går mot sammenslåing av Ski og Oppgeård, og da blir det omplasseringer og endringer i strukturen. Nå er det klart at begge rådmennene i de to nåværende kommunene  får nye jobber i den nye storkommunen.

Rådmann i Oppegård, Lars Henrik Bøhler, blir assisterende administrasjonssjef i nye Nordre Follo kommune fra 2020. Konstituert rådmann i Ski, Jane Short Aurlien, blir en del av administrasjonssjefens toppledergruppe.

– Vi har høy kompetanse og kvalifikasjoner i egne ledere og ansatte i Ski og Oppegård. Den nye kommunen skal først og fremst bygges med de som jobber i de to kommunene i dag, sier administrasjonssjef for Nordre Follo kommune, Gro Herheim.

NB! Saken fortsetter under bildet!

PÅ KONTORET: Jan Henrik Bøhler har sitt kontor i dag i rådhuset i Oppegård. Bilde: Yana Stubberudlien

– Suksessfaktor

Hun mener en tidlig avklaring på rådmennenes rolle inn i ny kommune er en viktig suksessfaktor for å sikre fremdrift og kvalitet. Både i dagens kommuner og ny kommune.

Les også: Stopp Støyen vant Frivillighetsprisen

– To kommuner skal drives godt frem mot sammenslåingen, samtidig som vi skal bygge en ny. Da er engasjement, trygghet og kraft på toppledernivå viktig, sier Herheim.

Arbeidet er i gang

I høst startet arbeidet med organisasjonsutvikling for Nordre Follo. Innen 6. juni 2018 skal rådmannens ledergruppe være på plass. Det samme med ledere i stab- og støttefunksjoner, som jus og administrasjon, HR, økonomi, IKT og kommunikasjon. Høsten 2018 skal organisering av virksomhetene i gang og ledere her på plass.
Arbeidet med organisasjonsutvikling gjøres i tett samarbeid med ansatte og tillitsvalgte. Alle ansatte beholder sin lønn i den nye kommunen, men arbeidsoppgavene kan bli endret.

– Jeg er veldig glad for at både Lars Henrik Bøhler og Jane Short Aurliens posisjoner i min toppledergruppe i Nordre Follo kommune er avklart. De vil bidra til stabil og kompetent ledelse og har gjennomføringskraft som er verdifull i arbeidet med ny kommune, sier Herheim.

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen