DRAPSFORSØK: Det var utenfor denne blokka i Flåtestadveeien at en 18-årgammel kvinne ble alvorlig overfalt og knivstukket i september 2017.
Nyheter
DRAPSFORSØK: Det var utenfor denne blokka i Flåtestadveeien at en 18-årgammel kvinne ble alvorlig overfalt og knivstukket i september 2017. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Faren tiltalt for drapsforsøk på Oppegård-kvinnen som ble knivstukket på Greverud

Det er tatt ut tiltale mot fem familiemedlemmer i saken der en, da 18 år gammel, Oppegård-kvinne ble knivstukket utenfor familiehjemmet i Flåtestadveien. Faren er tiltalt for drapsforsøk.

I september 2017 ble en 18 år gammel Oppegård-kvinne overfalt og knivstukket utenfor familiens bolig i Flåtestadveien. Forrige uke kom tiltalen fra statsadvokat Carl Graff Hartmann. I tiltalen er faren til jenta tiltalt for drapsforsøk, mens de øvrige fire familiemedlemmene er tiltalt for å ha utøvd vold og unnlatt å gi hjelp til noen i hjelpeløs tilstand. Alle fem er også tiltalt for å avgi uriktig forklaring til politiet. 

Kvinnen bodde ikke lenger sammen med familien da drapsforsøket ble utført. 

FAMILIEBOLIG: Familien til kvinnen bodde her, men kvinnen hadde selv flyttet ut fra boligen. Bilde: Anders Nordheim Dahl

Ifølge tiltalen skal faren ha vært den som påførte kvinnen alvorlige skader med kniv. Han stakk datteren sin to ganger med kniven, som resulterte i alvorlige stikkskader, på venstre side av brystet og i buken rett under navlen. Offeret fikk som følge av disse stikkene indre blødninger og skade på tarm og tarmoppheng slik at en meter av tarmen ble hengende utenfor bukveggen. 

Skyldte på mindreårig bror

I tillegg skal moren, en søster (23) og to brødre (17) og (19)  ha lugget, sparket og slått kvinnen. Som følge av dette fikk kvinnen blåmerker, hevelser, skrubbsår og rygg- og nakkesmerter, ifølge tiltalen. 

Alle fem er tiltalt for å gitt politiet uriktige opplysninger. Alle de tiltalte skal ha gitt inntrykk av at det var en mindreåring bror, da 14 år gammel, som påførte kvinnen stikkskadene. 

Statsadvokat Hartmann skriver i tiltalen: "Han (14-åringen red.anm) ble iført en t-skjorte som var benyttet av en av gjerningspersonene, og/eller t-skjorten var påført blod i ettertid."  

Saken blir ført i Follo Tingrett, men er ikke berammet ennå.

– Jeg vet ikke når den vil bli berammet. Jeg antar at det vil være snakk om en eller annen gang mot slutten av året, men dette avhenger av når retten og alle parter har tid, sier Hartmann. 

Oppegård Avis følger opp saken.

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Nyheter Politisk plattform for Nordre Follo

– Trist at FrP tyr til "fake news"

Gruppelederen for Arbeiderpartiet i Nordre Follo, Oddbjørn Lager Nesje, sier det er trist at FrP tyr til "fake news" i sitt angrep på flertallet i Nordre Follo når de sår tvil om flertallet skal bygge svømmehall på Kolbotn. Les hele saken

Til toppen