FARLIG FORBIKJØRING: Videoen ble tatt i Kongeveien rundt klokken 10:00 fredag 4. januar.

Nyheter Trafikksikkerhet

FARLIG FORBIKJØRING: Videoen ble tatt i Kongeveien rundt klokken 10:00 fredag 4. januar. (Foto: Kine S. Landerud)

Farlig forbikjøring i Kongeveien

Sjekk videoen som viser farlig forbikjøring i Kongeveien. Til tross for flere henvendelser til Statens vegvesen og ikke minst kritiske oppslag i Oppegård Avis, har situasjonen på den aktuelle strekningen ikke forbedret seg.

I september kunne du lese i Oppegård Avis om farlig forbikjøring i Kongeveien på Sofiemyr. Kine Skovli Landerud (33) fra Sofiemyr etterlyste trafikksikkerhetstiltak på strekningen. Som tobarnsmor og nabo til den smale bussholdeplassen ved klubbhuset til Kolbotn idrettslag, var 33-åringen vitne til mange nestenulykker på stedet.

Les saken: – Har ingen å miste

Fredag 4. januar tok Skovli Landerud en ny video på stedet for å dokumentere at situasjonen på strekningen fortsatt er ille.

Videoen viser farlig forbikjøring ved klubbhuset i Kongeveien hvor to personbiler kjører forbi to busser og renovasjonsbilen til Follo Ren.

Videoen viser tydelig at dagens bussholdeplass ved klubbhuset er for liten for å romme to busser. Det sistnevnte gjør at det skapes mange farlige situasjoner på strekningen.

Farlig forbikjøring i Kongeveien. Videoen er tatt rundt klokken 10.00 fredag 4. januar 2019.

Bekymret for trafikksikkerheten

Kine Skovli Landerud er bekymret for trafikksikkerheten på strekningen og krever strakstiltak på stedet. Hun mener dagens situasjon ikke er forsvarlig og at den aktuelle bussholdeplassen ikke egner seg som endeholdeplass for bussene.

Oppegård Avis har tidligere skrevet at Ruter jobber sammen med kommunen om å utrede en reguleringsplass for bussen ved Granholtet. I mellomtiden skulle bussene bruke busslommen ved rundkjøringen i Taraldrudveien som endeholdeplass.

– Dessverre er situasjonen uendret. 81-bussen står fortsatt parkert ved klubbhuset slik at de andre bussene ikke får plass i busslommen, sier tobarnsmoren.

– Dette overholdes ikke

Ifølge Skovli Landerud forhørte hun seg med en av bussjåførene og han sa at busslommen kun var benyttet til bytte av sjåfør, mens ved lengre pauser skulle sjåførene parkere bussene ved holdeplassen litt lenger frem, ved rundkjøringen i Taraldrudveien.

– Dette overholdes ikke og jeg ser daglig busser uten sjåfør som står parkert i busslommen ved klubbhuset. Dette skaper farlige situasjoner, både for buss, bil og myke trafikanter, sier Skovli Landerud.

Avventer svar

Oppegård Avis har kontaktet Rita Johannessen, seksjonsleder for trafikk i Akershus fylke, i forbindelse med saken, men vi har ikke fått svar ennå.

Tidligere skrev Johannssen til oss at Statens vegvesen var i dialog med Ruter angående den aktuelle bussholdeplassen og plassproblemene på strekningen, og at de skulle ha en befaring på stedet.

Oppegård Avis avventer mer utdypende svar fra Statens vegvesen og Ruter i forbindelse med saken, og følger opp saken.

Mindre tiltak i Sønsterudveien

MERKING LANGS SØNSTERUDVEIEN: Statens vegvesen planlegger mindre tiltak i Sønsterudveien som oppstramming av kryss, belysning og holdeplasser for buss. Foto: Privat

Oppegård Avis har også fått henvendelser fra våre lesere vedrørende merking med oransje spray langs Sønsterudveien, et par hundre meter unna den aktuelle strekningen i Kongeveien. 

Ifølge Rita Johannessen er det foreløpig ingen nye tiltak som planlegges her.

– Merkingen er nok i forbindelse med prosjektering, innmåling og kabelpåvisning. Det er som tidligere svart mindre tiltak vi ser på her som oppstramming av kryss, belysning og holdeplasser for buss, sier hun.

Les også: – Ingen store planer ennå

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Avdekket nye typer olje i Tussetjern – Fraråder fortsatt bading

Det er fortsatt olje i Tussetjern og det er synlig oljefilm på vannet ved strandsoner etter lekkasje av hydraulikkolje for over en måned siden. Forrige uke ble det også avdekket nye typer olje som tyder på oljeforurensning fra vakuumpumper og kompost. Les hele saken

Til toppen