HARDT: De siste ukene har kunstgressbanen på Østre Greverud vært både hard og isete. Nå håper idrettslagene på bedring.
Nyheter
HARDT: De siste ukene har kunstgressbanen på Østre Greverud vært både hard og isete. Nå håper idrettslagene på bedring. (Foto: F)

– Feilen fikses i dag

Saken om undervarmen på kunstgressbanen på Østre Greverud hadde knapt havnet i denne ukas avis, før en pumpe sa takk for seg og stoppet hele fyringsanlegget. Feilen blir fikset i dag, lover Oppegård ILs daglige leder.

I gårsdagens avis skrev vi om forholdene på kommunens eneste kunstgressbane med undervarme, og tiltakene som ble satt i gang. Siden rundt jul har det nemlig vært hardt og glatt på banen, men i et møte med idrettslagene Kolbotn IL og Oppegård IL opplyste de til Oppegård Avis at de både hadde rettet opp i noen feil, samt skrudd opp varmen i anlegget. Banen hadde derfor allerede blitt noe mykere denne uken.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Gårsdagens oppslag i Oppegård Avis.

Saken var knapt skrevet og sendt til trykk før vi fikk følgende melding av Kolbotns sportslige leder, Sindre Tverå Brevik:

FEIL: I går var det en pumpe i fyrhuset som sa takk for seg. Delen blir fikset i dag. Foto: Eskil Bjørshol.

"I går så man resultater av godt arbeid og mye fyring. I dag oppdaget man havari i en av pumpene som frakter vannet rundt i anlegget som gjør at det nå er stopp i fyrhuset."

– Byttes i dag

Da vi snakket med Oppegård ILs daglige leder Hege Frøyna på telefon fredag morgen, kunne hun opplyse om at det jobbes febrilsk med å finne reservedeler som gjør at varme. Midt under samtalen, fikk både hun og vi følgende gladmelding på direkten.

– Nå kom Larmerud (lokal rørleggerbedrift, red.anm.) inn her. De har fått tak i delen og sier at pumpen blir byttet i dag, forteller hun fornøyd.

LES OGSÅ: Grønt lys for ny kunstgressbane med varme.

Dermed vil anlegges skrus på igjen i løpet av dagen, etter en driftstans på rundt 24 timer. Som mange nok har merket er det tosifret antall kuldegrader ute, hvilket betyr at det vil gå et par dager før paddingen under kunstgresset tiner.

Forhåpentligvis betyr det at banen er tilbake i god stand rett over helgen og at man slipper flere avlyste treninger og kamper.

Nyheter Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Ja eller nei til eiendomsskatt i Nordre Follo?

Verken Oppegård eller Ski har eiendomsskatt i dag. Om du skal betale eiendomsskatt, og hvor mye du skal betale, blir opp til lokalpolitikerne i Nordre Follo. Sjekk hvilke partier er for og mot innføring av eiendomsskatt, og hvilke argumenter de har. Les hele saken

Nyheter Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Bekymret for millioner av skattepenger som forsvinner fra Nordre Follo

Arne Christian Pettersen fra Oppegård syd synes det er urettferdig at Oppegård og Ski sender mange millioner kroner ut hvert år som følge av inntektsutjevning. I forbindelse med dette ba han Oppegård Avis om å stille et konkret spørsmål til alle partiene som stiller til valget i Nordre Follo. Les hele saken

Til toppen