Feiret grunnsteinen med is

Etter fullført sangoppdrag smakte det godt med en kald forfriskning for varme 1. klassinger.

Fredag var endelig klart for legge ned grunnsteinen til Kolbotn skole. Byggearbeidene er for lengst i gang, men denne dagen ble tidskapselen lagt ned i gulvet. Oppegård Avis har tidligere skrevet at elevene ved skolen har vært med på å fylle tidskapselen med tidstypiske ting.

Det har blitt lagt inn flere laminerte bilder, blant annet bilder av mobiltelefon, godteri/brus, koronavirus og Antibac. 

Insekter på taket

Orfører Hanne Opdan (Ap) holdt tale under arrangementet som foregikk i det som skal bli aulaen til den nye skolen. 

– Det er en stor dag for oss i dag. For Nordre Follo og for Kolbotn skole. Vi gleder oss til den blir klar og kan fylles av elever og ansatte, sa ordføreren.

Hun understreket også i sin tale at byggeplassen er fossilfri, og hun fortalte om det klimavennlige sedumtaket som skal legges på nybygget. 

– Insektene skal trives på taket, og vi inne i bygningen, sa Hanne Opdan. 

Se bilder fra grunnstein-arrangementet

1. klasse fra Kolbotn skole hadde tatt veien fra den midlertidige skolen i Solkollen for å synge under nedleggelsen av grunnsteinen. Etter arrangementet var det mange glade barn som kunne kose seg med en is i varmen. 

Her kan du se flere bilder fra arrangementet på byggeplassen til nye Kolbotn skole: 

TOK DET ISI: Førsteklassingene ved Kolbotn skole syntes det smakte svært så godt med en is i varmen. (Foto: Sigbjørn Vedeld)
SENTRALE: Andrew Nygaard og Elise Bergersen Jensen sto i sentrum på arrangementet sammen med ordfører Hanne Opdan og rektor Kristin Hovde Høidal.
LA NED: Andrew Nygaard og Elise Bergersen Jensen fra elevrådet legger ned grunnsteinen sammen med ordfører Hanne Opdan og rektor Kristin Hovde Høidal. Når skolen er ferdig vili man kunne se ned på grunnsteinen gjennom en glassplate.
SMÅ SANGERE: Førsteklassingene sang av full hals. Øverst i saken kan du se video opptredenen deres.
FINT SMYKKE: Ordførerkjedet skapte nysgjerrighet blant noen av førsteklassingene.
DER ER DEN: Førsteklassingene måtte ta en titt ned på grunnsteinen etter at den var lagt ned.

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen