BILULYKKER: Politiet har rykket ut til flere bilulykker det siste døgnet.
Nyheter
BILULYKKER: Politiet har rykket ut til flere bilulykker det siste døgnet. (Bilde: )

Fest på Sofiemyr, bilulykker og buss med motorstopp

Dette er noen av hendelsene politiet melder om i distriktet vårt det siste døgnet.

Ingen tyver eller skurker i kommunen vår det siste døgnet, heller ingen elger eller okser på E6, men en festløve har vært på ferde. Natt til onsdag, klokken 00.40, mottok politiet en klage på feststøy i Sønsterudveien.

– I natt fikk vi en klage fra en privatadresse i Sønsterudveien. Vi kom i kontakt via telefon til den som tydeligvis spilte litt høy musikk. Han var vel ikke helt edru, men vi fikk ikke flere klager så vi regner med at han gjorde som han fikk beskjed om, sier Pål-André Thorsby, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Det var flere som hadde problemer med naboens støy i natt. Politiet fikk inn en melding om en som ikke fikk sove på grunn av naboens gravearbeid.

– Vi fikk melding om klage fra Østre Solbergvei på Siggerud. Melderen fikk ikke sove på grunn av gravearbeid fra nabo, dette var klokken 23.50. Han skulle ringe på nytt om ikke arbeidet ble avsluttet innen rimelig tid, sier Thorsby.

Det kom ikke flere meldinger om verken festløver eller gravende naboer, og politiet antar dermed at sakene løste seg. 

Lastebil i brann og bilulykke

Det var hektisk på Taraldrud i går. Først kom det melding om en bilulykke klokken 16.45, og senere sto en lastebil i brann.

– Det var en bil som har kjørt i autovernet. Føreren var uskadd, men har ikke førerkort. Vi kom til stedet, bilen hadde kilt seg fast under autovernet, opplyser Thorsby.

Mannen ble kjørt til Ahus og det ble opprettet sak. Politiet opplyser at han blir anmeldt for å ha kjørt uten førerkort. 

Litt senere, klokken 21.15 fikk politiet inn en melding om en lastebil i brann.

– Alle nødetatene rykket ut. Det var en god del kraftig røyk, men ikke noe farlig gods på bilen og fører kom seg ut. E6 var stengt i forbindelse med dette, sier Thorsby.

Politiet forlot stedet klokken 22.00 og Veidrift tok over. De var ferdige på stedet klokken 23.00.

Kjørte i autovernet 

Ved Follotunnelen har det vært to bilulykker. Klokken 16.45 har en bi lkjørt rett i autovernet i sydgående retning på E6, ved Vestby syd. Det var to personer i bilen, begge ble kjørt til Syjehuset Østfold Kalnes. 

–Fører av bilen var lettere skadd. Han hadde kuttskader på hånden og trykk i brystet. Passasjereren hadde smerter i brystet etter bilbeltet, sier Thorsby.

Ifølge politiet skal bilen ha skjenet ut til høyre, truffet en betongblokk med trafikkskilt, før bilen har snurret og truffet autovernet. det skal være omfattende skader på omtrent 20 meter av autovernet. 

I firetiden natt til onsdag skal en bil ha kjørt inn i bommen ved Follotunnelen. Tunnelen var stengt. Politiet melder at bommen er uskadet og at det var glatt på veien. 

– Bilen skled inn i bommen, men det blir ingen videre oppfølging fra politiet, sier Thorsby.

Trafikk-krøll

I morgentimene ble noen trafikale problemer i Ås sentrum da en buss fikk motorstopp.

– Vi fikk melding om en buss med motorstopp ved undergangen der jernbanen går i  Ås sentrum, klokken 07.40 i morges. Bussjåføren var ute og dirigerte så godt han kunne. Det ble noen trafikale utfordringer på stedet, men vi har ikke fått flere meldinger og regner med at det har løst seg uten vår involvering, opplyser Thorsby. 

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen