HERLIGE FORHOLD: Alt ligger til rette for mye skøyte-kos på Østre Greverud og flere andre steder i kommunen akkurat nå, takket være Oppegård kommunes innsats for å lage is til oss!
Kultur
HERLIGE FORHOLD: Alt ligger til rette for mye skøyte-kos på Østre Greverud og flere andre steder i kommunen akkurat nå, takket være Oppegård kommunes innsats for å lage is til oss! (Bilde: Oppegård IL)

Fin-fine skøyteforhold!

Finn frem varme klær, skøyter og bruskasse! Nå kan du ta det isi mange plasser i Oppegård!

Her er en god nyhet for alle skøyteglade Oppegård-folk, er at kommunen har jobbet knallhardt for å få is på skøytebanene rundt omkring i kommunen.

– Kulden har medført at vi nå har klart å lage fin skøyteis på alle barneskolene, og vi oppfordrer folk til å bruke isen så mye de orker, forteller virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE-avdelingen i Oppegård kommune.

Herlig på Greverud

På bildet øverst i saken ser du fra Østre Greverud Idrettspark, hvor det ikke bare er skøyteis, men det er også flomlys!

– Vi har flombelysning og forholdene er topp. Bare å finne frem skøytene og ha det gø, opplyser daglig leder i OI, Hege Frøyna.

Klikk her for å lese mer om skøytekosen på Kolbotnvannet for tiden!

På Kolbotnvannet

Det er, ifølge dem som har greie på det, også god skøyteis på Kolbotnvannet, men her bør du ta noen sikkerhetsregler i mente før du går utpå!

KOS I GUDS FRIE NATUR: Mange har benyttet anledningen til å ta en tur ut på isen på Kolbotnvannet i det siste, men vær forsiktig!
KOS I GUDS FRIE NATUR: Mange har benyttet anledningen til å ta en tur ut på isen på Kolbotnvannet i det siste, men vær forsiktig! Foto: Jan Erik Range

Kommunen har tekniske installasjoner i Kolbotnvannet, herunder i nordre delen og i Veslebukta, for å bedre vannkvaliteten. Disse installasjonene, såkalte Limnox og AirX, kan sette vannet i bevegelse, og dermed gjøre isen utrygg.

Kommunen sjekker installasjonene og isen i områder rundt disse jevnlig gjennom vinteren, men folk må selv ta ansvar for bevegelse på isen.

Men med dette sagt, en tur på Kolbotnvannet-isen, er en fantastisk opplevelse!

Finn din favorittbane!

Her er oversikten over åpne isbaner. Kos deg!

  • Vassbonn skole         
  • Greverud skole
  • Tårnåsen skole
  • Østli skole
  • Kolbotn skole
  • Østre Greverud grusbane
  • Svartskog/Vestenga (Bekkenstenveien 30)
  • Myrtaket (Skogveien/Haugastølveien)
  • Ishockeybanen + grusbanen (Sofiemyr idrettspark)
  • Myraparken(Myraveien/Parkveien)

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen