NY KLINIKK: Laila Sælebakke og Linn Skedsmo er refleksologer under utdanning, og tilbyr behandling til nærområdet av diverse plager. De har lokale på Rosenholm Campus.
Nyheter
NY KLINIKK: Laila Sælebakke og Linn Skedsmo er refleksologer under utdanning, og tilbyr behandling til nærområdet av diverse plager. De har lokale på Rosenholm Campus. (Bilde: Jan Erik Range)

Finner de ømme punktene

Om du halter til Rosenholm Campus, så er det mulig at du kan spasere tilbake.

Vi hadde aldri hørt om refleksologi før, og var naturlig nok ganske nysgjerrige da vi tok turen ned til Rosenholm Campus.

Nystartet

Der har to refleksologer under utdanning startet opp egen praksis. TeamMedika består av Laila Sælebakke og Linn Skedsmo, De er ferdige med utdanningen i mai, og utfører behandlinger for å få erfaring og avslutte studiene godt rustet.

– Ved å trykke på punkter i kroppen, så setter vi gang prosesser for at kroppen skal reparere seg selv, forteller Laila Sælebakke.

Symptom og problem

Behandlingen retter seg ikke kun mot å fjerne symptomene, men søker også å løse årsaken til problemet.  Refleksologisk behandling kan benyttes ved skader, sykdom og hverdagsplager.

– Vi jobber med kroppens egne reparasjonsprosesser, og på den måten kan vi jobbe både forebyggende og med symptomer. Kroppen skiller ikke mellom fysiske og psykiske plager, så sånn sett kan vi jobbe med det meste på kroppen, sier Linn Skedsmo.

Så om du mener du har et problem med ryggen, så vil behandlingen kanskje starte med en undersøkelse av mageregionen, før fotsålen blir bearbeidet

– Symptom og problem er nødvendigvis ikke det samme, sier Linn, og forklarer at prosessen går ut på å "hele" ett sted på kroppen, ofte må gjøres ett annet sted.

Da har du fått svaret på hva refleksologi er, og så er det opp til deg om dette er noe du ønsker å teste på Rosenholm Campus.

Fakta om refleksologi

Her får du noen enkle fakta om denne behandlingsformen.

  • Refleksologi har sitt utspring i gamle tradisjoner hvor berøring av punkter er praktisert i behandlingsøyemed. Denne praksisen er i senere tid systematisert, videreutviklet og fremstår i dag som en egen behandlingsform – refleksologi.
  • Refleksologen har hele kroppen som behandlingsobjekt og behandler punkter satt i system avhengig av problemets art.
  • En refleksolog benytter i hovedsak egne hender og punktstaver som behandlingsverktøy.

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Nyheter Krafttak mot kreft 2019

Sikret tredjeplass i Follo

Seks videregående skoler i Follo har samlet inn nesten en halv million kroner til kreftsaken. Elevene fra Roald Amundsen videregående skole har fått til imponerede resultat også i år. Les hele saken

Til toppen