NY KLINIKK: Laila Sælebakke og Linn Skedsmo er refleksologer under utdanning, og tilbyr behandling til nærområdet av diverse plager. De har lokale på Rosenholm Campus.
Nyheter
NY KLINIKK: Laila Sælebakke og Linn Skedsmo er refleksologer under utdanning, og tilbyr behandling til nærområdet av diverse plager. De har lokale på Rosenholm Campus. (Bilde: Jan Erik Range)

Finner de ømme punktene

Om du halter til Rosenholm Campus, så er det mulig at du kan spasere tilbake.

Vi hadde aldri hørt om refleksologi før, og var naturlig nok ganske nysgjerrige da vi tok turen ned til Rosenholm Campus.

Nystartet

Der har to refleksologer under utdanning startet opp egen praksis. TeamMedika består av Laila Sælebakke og Linn Skedsmo, De er ferdige med utdanningen i mai, og utfører behandlinger for å få erfaring og avslutte studiene godt rustet.

– Ved å trykke på punkter i kroppen, så setter vi gang prosesser for at kroppen skal reparere seg selv, forteller Laila Sælebakke.

Symptom og problem

Behandlingen retter seg ikke kun mot å fjerne symptomene, men søker også å løse årsaken til problemet.  Refleksologisk behandling kan benyttes ved skader, sykdom og hverdagsplager.

– Vi jobber med kroppens egne reparasjonsprosesser, og på den måten kan vi jobbe både forebyggende og med symptomer. Kroppen skiller ikke mellom fysiske og psykiske plager, så sånn sett kan vi jobbe med det meste på kroppen, sier Linn Skedsmo.

Så om du mener du har et problem med ryggen, så vil behandlingen kanskje starte med en undersøkelse av mageregionen, før fotsålen blir bearbeidet

– Symptom og problem er nødvendigvis ikke det samme, sier Linn, og forklarer at prosessen går ut på å "hele" ett sted på kroppen, ofte må gjøres ett annet sted.

Da har du fått svaret på hva refleksologi er, og så er det opp til deg om dette er noe du ønsker å teste på Rosenholm Campus.

Fakta om refleksologi

Her får du noen enkle fakta om denne behandlingsformen.

  • Refleksologi har sitt utspring i gamle tradisjoner hvor berøring av punkter er praktisert i behandlingsøyemed. Denne praksisen er i senere tid systematisert, videreutviklet og fremstår i dag som en egen behandlingsform – refleksologi.
  • Refleksologen har hele kroppen som behandlingsobjekt og behandler punkter satt i system avhengig av problemets art.
  • En refleksolog benytter i hovedsak egne hender og punktstaver som behandlingsverktøy.

Nyheter Observasjoner av ulv

Fikk flere meldinger om ulv

Det har vært flere observasjoner av ulv i nærområdet. – Det dreier seg mest sansynlig om streifulver, og det er helt vanlig at de dukker opp i områder utenfor ulvereviret i Østmarka på denne tiden av året, sier fagansvarlig for ulveovervåkingen ved Statens naturoppsyn, Jan Huseklepp Wilberg. Les hele saken

Til toppen