HER SKJEDDE DET: Ved en av de gule blokkene i Flåtestadveien skjedde overfallet av attenåringen.
Nyheter
HER SKJEDDE DET: Ved en av de gule blokkene i Flåtestadveien skjedde overfallet av attenåringen. (Bilde: Peder Bl'umlein)

Fire av de siktede varetektsfengsles

Politiet ber vitner om å melde seg.

Tirsdag kveld ble en kvinne på 18 år utsatt for vold på Flåtestad i Greverud. Hun ble påført store skader, blant annet stikkskader, og ble bragt til sykehus. Kvinnen er nå utenfor livsfare.

Seks personer ble pågrepet, og siktet for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk. I løpet av dagen i går foretok politiet en rekke avhør, både av siktede, fornærmede og vitner, i tillegg til tekniske undersøkelser.

Les også: Faren avhørt i flere timer

– I fengslingsmøter ved Follo tingrett i dag fra kl. 11.00 vil vi begjære fire ukers varetekt med to uker full isolasjon for fire av de siktede. Fengslingsmøte vil bli begjært holt for lukkede dører.  De to øvrige siktede er overført til barnevernets omsorg, opplyser politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst Politidistrikt i en pressemelding.

Etterlyser vitner

Politiet ber nå folk som har sett noe eller vet noe om å melde seg.

– Vi jobber med å få et tydeligere bilde av hva som har hendt, derfor ønsker vi bistand fra publikum, sier Hallgren.

Les også: Drapsforsøk på Oppegård-kvinne (18)

– Vi ønsker å komme i kontakt med folk som har sett selve hendelsen, og som kan kaste lys over hendelsesforløpet. Åstedet er Flåtestadveien 8 – 10 i tidsrommet kl. 18.30 – 19.00 12.09.17. Ta kontakt med politiet på telefon 400 28 390 fram til 15.30 (eller 64 85 16 00 etter kontortid), sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

I DENNE BLOKKEN: I dette rolige nabolaget på Greverud skjedde overfallet..
I DENNE BLOKKEN: I dette rolige nabolaget på Greverud skjedde overfallet.. Foto: Ander sNordheim Dahl

I avhør i flere timer

Faren til den 18 år gamle kvinnen fra Oppegård, som ble utsatt for en voldhendelse i Flåtestadveien tirsdag kveld, var fortvilet i går, ifølge mannens forsvarer, Harald Jahren. 

Les også: Kvinnen operert etter drapsforsøk

Den siktede faren er blant ett av seks familiemedlemmer som er siktet for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk på den unge kvinnen.

Har ikke svart på skyldspørsmålet

Mannen satt i avhør i flere timer i går, men Jahren forteller at han ennå ikke har svart på hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

– Han var i et avhør i fire fem timer, man kom ikke så langt. Han er ikke spurt om hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet, sier Jahren.

Mannen er av utenlandsk opprinnelse og trenger tolk, forklarer Jahren, som sier han har bistått han i ett avhør så langt.

Les mer om avhørene av faren her!

Til toppen