FÅR FLERE LÆRERE: Nå blir det flere lærere ved Sofiemyrtoppen skole til å ta seg av barna våre.
Nyheter
FÅR FLERE LÆRERE: Nå blir det flere lærere ved Sofiemyrtoppen skole til å ta seg av barna våre. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Fire nye lærere til Sofiemyr skole til skolestart

Oppegård er på jumboplass på lærertetthet. Fire nye stillinger ved barneskolen på Sofiemyr skal være med på å demme opp dette.

Oppegård Høyre, KrF og Frp la inn 2 millioner kroner ekstra i budsjettet for 2017 til tidlig innsats i barneskolen.

Midlene skal gå til fire nye lærerstillinger på småtrinnet på Sofiemyr skole. De nye lærerne vil være på plass til skolestart i august, ifølge kommunalsjef Jorunn B. Almaas.

Les også: Uenig om lærerprioriteringene

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

BEKREFTER: Kommunalsjef Jorunn B. Almaas.
BEKREFTER: Kommunalsjef Jorunn B. Almaas. Foto: Yana Stubberudlien

 

– Prioriterer skolen

Lærertetthet har vært et hett tema på oavis.no og i papirutgaven av Oppegård Avis den siste tiden.

Varaordfører Siv Kaspersen (H) mener det satses, men er ikke enig i at høy lærertetthet er svaret på alle utfordringer. 

– Vi trenger både flere lærere og en bred satsning på økt kunnskap og trygge læringsmiljøer. Den satsningen har Høyre nå startet, sier Kaspersen.

– Selv om Oppegård har landets sjette beste skoleresultater, er vi opptatt av at de svakeste elevene får god nok oppfølging og sikres ferdigheter for å klare seg senere i livet, sier Siv Kaspersen (H).

– Det er ikke slik at lærertettheten alene er oppskriften på den beste skolen, sier Kaspersen.

– Det er et faktum at de kommuner som ikke er innenfor den normen man i dag snakker om, er de kommuner som leverer de beste skoleresultatene. Settes det en norm, er jeg redd forskjellene øker i skole-Norge, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

OPPTATT: – Vi er opptatt av at de svakeste elevene får god nok oppfølging, sier varaordfører Siv Kaspersen (H), her fotografert foran Sofiemyr skole.
OPPTATT: – Vi er opptatt av at de svakeste elevene får god nok oppfølging, sier varaordfører Siv Kaspersen (H), her fotografert foran Sofiemyr skole. Foto: Yana Stubberudlien

 

Lav lærertetthet

Nylig skrev Oppegård Avis at Oppegård ligger på jumboplass sammenlignet med sammenlignbare kommuner i vår kommunegruppe på lærertetthet.

Ifølge GSI-statistikken for lærertetthet på 1. til 4. trinn for hele Norge, ser man en forbed- ring fra 16 elever per lærer i snitt i 2014/2015 til 15,8 elever per lærer i 2016/2017.

Når det gjelder tall for Oppegårdskolen, hadde vi 20,31 elever per lærer på 1. til 4. trinn i 2014/2015 og 19,5 elever per lærer i 2016/17.

Les også: Oppegård på lærertetthet-jumboplass

Den siste tilstandsrapporten viser at Oppegård hadde i 2015/2016 den laveste lærerdekningen på 1. til 7. trinn i kommunegruppe 13, den såkalte kommunegruppe 13 består av 39 store kommuner Oppegård kommune kan sammenligne seg med, med 3,2 flere elever per lærer i snitt i Oppegård enn gjennomsnittet for kommunegruppen.

Ifølge tilstandsrapporten har tallene sammenheng med et økende antall elever i Oppegård uten en tilsvarende økning i antall lærerstillinger.

Nå skal det imidlertid altså ansettes fire nye læerre ved barneskolen på Sofiemyr.

 

Til toppen