LOKAL SMAKSTILSETNING: Ørreten er røkt i Bud i Fræna, men marinert i Oppegårdakevitten.  Leif Wien Jensen (t.v) og Bjørn Kløvstad fra Landstormen er glade for at Gulla Johannesdottir, innehaver av Fiskehuset, vil være med å fremme produktet.
Nyheter
LOKAL SMAKSTILSETNING: Ørreten er røkt i Bud i Fræna, men marinert i Oppegårdakevitten. Leif Wien Jensen (t.v) og Bjørn Kløvstad fra Landstormen er glade for at Gulla Johannesdottir, innehaver av Fiskehuset, vil være med å fremme produktet. (Foto: Veronica Grude Docker)

Fisk + akevitt = sant

Fra og med denne uken kan du få røkt ørret marinert i Oppegårdakevitt på både Meny på Greverud og i Fiskehuset i Sentrumsbygget.

Landstormen er ute med nye prosjekter. I tillegg til juleakevitten, som er å finne på polet nå, har de inngått et samarbeid med Drågen smokehouse i Bud i Fræna. Fra og med denne uken kan du kjøpe røkt ørret marinert i Oppegårdakevitt hos Gulla i Fiskehuset, eller på Meny på Greverud.

Ikke i tvil

Bjørn Kløvstad og Leif Wien Jensen i Landstormen er stolte av å presentere sitt nyeste produkt: Kvalitetsrøkt ørret marinert i Oppegård-akevitten. Det er den populære Jubileumsakevitten som brukes som smakssetting på fisken.

– Vi liker å si at det er mat med lokal tilknytning, sier Wien Jensen fornøyd.

Gulla Johannesdottir, innehaver av Fiskehuset, tvilte ikke da hun ble forespurt om å selge produktet hos seg.

  Foto: Veronica Grude Docker

– Vi fikk en smaksprøve av Bjørn, og da var det tvert ja. Vi er kresne på røkt laks og ørret, vi tar ikke inn hva som helst, sier Johannesdottir, som synes det er veldig hyggelig å selge mat med lokal forankring.

Tester markedet

I første omgang er produktet på prøve frem til jul, men blir etterspørselen stor kan det fortsatt være i salg på nyåret.

– Det er en test for å se om Oppegårdbefolkningen liker dette produktet. Det er denne som skal ligge på julebordet, humrer, Wien Jensen.

O jul med din glede

Juleakevitten til Landstormen ble svært populær da den ble lansert i fjor, nå er årets utgave i salg.

– Den ble så godt motatt i fjor, så vi har ikke turt å gjøre endringer, bortsett fra etikken som er grønn i år, sier Kløvstad og Wien Jensen.

Målet med både fisk og akevitt er å glede Oppegårds befolkning, og overskuddet fra salget går til gode formål i kommunen.

– Det har vært mange forskjellige formål opp igjennom årene, men mye til barn og unge. Det synes vi er veldig artig, avslutter Landstormen- karene.

Til toppen