UT AV SENTERET: Tor Hamborg (t.v.) og Jan Engeby ønsker større fleksibilitet og mer spillerom for eget konsept. Derfor flagger de nå ut av Kolbotn torg.
Nyheter
UT AV SENTERET: Tor Hamborg (t.v.) og Jan Engeby ønsker større fleksibilitet og mer spillerom for eget konsept. Derfor flagger de nå ut av Kolbotn torg. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Flagger ut av senteret

Soda Hamborg flytter ut av Kolbotn torg og satser på ny, stor butikk i det gamle DNB-byggget.

For en tid tilbake flyttet DNB til Kolbotn torg. Siden den gang har lokalene stått tomme, men fra 1. januar 2017 blir det liv igjen i DNB-bygget på østsiden av Kolbotn sentrum.

Har trua

Da flytter klesforretningen Soda Hamborg inn i lokalene. Inntil åpningsdagen gjenstår mye oppussing, men butikkeiere Jan Engeby og Tor Hamborg er sikre som banken på at dette kommer til å bli bra. 

– Da vi hørte om at lokalene sto ledig, hadde vi tenkt en god stund på å flytte ut av senteret. Vi var ikke fornøyd med leieavtalen med Kolbotn torg og Citycon, så vi bestemte oss for å ta sjansen og kaste oss ut i det. Vi ønsket mer fleksibilitet og å kunne dyrke styrkene våre enda mer enn i dag. Dette lokalet har kanskje en av Kolbotns beste beliggenheter, og vi har også et ønske om å være med på å utvikle østsiden av Kolbotn enda mer, og skape enda mer liv her enn i dag, sier Tor Hamborg.

PS! Artikkelen fortsetter under bildet!

STORT POTENSIALE: Tor Hamborg og Jan Engeby skal nå frem med malekost og alt annet som trengs til oppussingen. De gleder seg stort til å flytte inn i nye lokaler.
STORT POTENSIALE: Tor Hamborg og Jan Engeby skal nå frem med malekost og alt annet som trengs til oppussingen. De gleder seg stort til å flytte inn i nye lokaler. Foto: Anders Nordheim Dahl

Stort lokale

Lokalene er på rundt 200 kvadratmeter, og i tillegg til egen forretningsdrift, har de to butikkeierne et ønske om å leie ut sju lokaler til andre forretningsdrivende i byggets andre etasje.

SVÆRT SENTRALT: – Det er alltid mye trafikk forbi her. Jeg mener dette er Kolbotns kanskje beste beliggenhet for en butikk, sier Tor Hamborg.
SVÆRT SENTRALT: – Det er alltid mye trafikk forbi her. Jeg mener dette er Kolbotns kanskje beste beliggenhet for en butikk, sier Tor Hamborg. Foto: Yana Stubberudlien

– Å flytte inn i egne lokaler gir oss mye større fleksibilitet med tanke på utvikling av egne konsepter, åpningstider og hvordan vi skal betjene kundene våre, sier de to. 

Planen er å videreføre dagens konsept, og også videreutvikle butikkenes sterke sider.

– Vi har mange trofaste kunder, som vi håper vil komme hit også å handle. I tillegg er det mange andre spennende ting rundt her, som kafé, treningssenter, sportsbutikk, fiskebutikk og andre lokale forretningsdrivende. Vi håper at vi kan dra nytte av hverandre, og håper også folk vil bruke de lokale, sier de to.

Skal rives

DNB-bygget skal etter hvert rives for å gjøre plass til nye forretningslokaler og boliger. Dette bekymrer ikke de to butikkeierne nevneverdig.

– Det kan fortsatt gå mange år før det kommer til å skje noe i forbindelse med rivingsprosessen, og vi står også åpne for å snakke med gårdeier av den nye gården også når den tid kommer. Vi velger likevel å satse på dette nå, og har stor tro på at dette er et riktig valg, sier de to. 

Nyheter Rådhuskvartalet

Dette mener politikerne om salget av rådhuskvartalet

Oppegård Avis har spurt lokalpolitikerne om rådhuskvartalet bør selges, ikke selges eller selges delvis, og hvilke formål rådhuset og rådhusparken kan brukes til hvis de forblir i kommunal eie. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Til toppen