.FEIRER: Oppegård-russen er i gang med årets feiring. Det setter ikke alltid naboene pris på.
Nyheter
.FEIRER: Oppegård-russen er i gang med årets feiring. Det setter ikke alltid naboene pris på. (Bilde: Illustrasjonsfoto)

Flere klager på russen i natt

Også i natt måtte politiet rykke ut etter naboklager på Sofiemyr.

Russefeiringen fortsetter, og også i natt kom det inn flere klager til politiet om russebråk på Sofiemyr.

Etter midnatt rykket en patrulje ut for å gjennomføre tiltak for å dempe festlighetene.

– Når vi får inn meldinger og har anledning, vel å merke, rykker vi ut til steder hvor det blir meldt om russebråk. Det vi vanligvis gjør er å få kontroll på sitiuasjonen og anmode russen om å dempe seg. Dersom de ikke retter seg etter dette, kan det i verste fall bli tatt beslag i deler av anleggene eller bli snakk om bortvisning, opplyser operasjonsleder Jan André Delbekk hos Øst politidistrikt.

Les også: Flest klager på Oppegård-russen

– Det er svært høyt lydnivå på en del av disse anleggene, men sånn alt i alt synes jeg ikke det har vært en ekstremsituasjon i antall klager på russen i år i forhold til en del andre år, sier han.

Flest klager på Oppegård-russen

Likevel er det Oppegård-russen som troner øverst på klagestatistikken til lokalpolitiet i år.

Klagene går på støy og høy musikk i boligområder til alle døgnets tider. Ifølge politiet gjelder støyklagene over hele distriktet, men det har kommet flest klager fra Oppegård, opplyste politiet til oavis.no den 4. mai.

–  Vi har fått mange meldinger fra beboere i området Skiveien, blant annet. Det er flere busser med tilknytning til Oppegård som hele tidsrommet fra midnatt til klokken 07.00 på morgenen kjører inn i tettbebodde områder, og når som helst i det tidsrommet skrur på anlegg veldig høyt, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst Politidistrikt. 

Les også: Hør lokalrussens megafete låter

– Det er også busser som setter høyttaleranlegget på taket. Vi så et tilfelle av dette, og kommer politiet over noe sånt vil det medføre strenge reaksjoner, sier Sveen,.

Politiet oppfordrer russen til å ta dette til seg.

Sveen opplyste i forrige uke at det også kan bli snakk om avskilting av russebussene i verste fall.

Les også: Flest klager på Oppegård-russen

– Avskilting er relevant, og fører av bussen risikerer soleklart å bli anmeldt for brudd på veitrafikkloven. Trolig vil også førerkortbeslag være en aktuell reaksjon, sier sa Sveen

Politiet oppfordrer russen til å ta dette til seg.

– Nå er det full "skjerpings" for bussene i Oppegård, sa Sveen.

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen