ONKEL POLITI: Politiet er noen ganger riktig så hjelpsomme, som en ruset mann fra Askim fikk erfare i helgen.
Nyheter
ONKEL POLITI: Politiet er noen ganger riktig så hjelpsomme, som en ruset mann fra Askim fikk erfare i helgen. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Flere trafikkuhell det siste døgnet

Politiet har hatt det stille og rolig noen dager, men det har vært flere trafikkuhell det siste døgnet. Se hva mer lovens lange arm har vært opptatt med i døgnet som har gått.

Det er rolige tider i distriktet vårt, men politiet hviler ikke på laurbærene. Natt til torsdag 9. mars, var de behjelpelige med å få en ruset mann hjem fra Kolbotn til Askim. Ellers har døgnet hatt flere trafikkuhell. 

Poltiet fikk inn en melding fra Shell på Kolbotn natt til torsdag 9. mars i 02.30-tiden, om en ruset mann i slutten av trettiårene som vandret rundt uten mål og mening.

– Vi kom i kontakt med en ruset person som skulle gå hjem til Askim, det følte vi var litt langt og ikke helt greit. Vi løste det være å være litt behjelpelige, og hadde en patrulje som tilfeldigvis skulle til Askim. Han ble tatt med til Askim, istedenfor å ha han vandrende gatelangs, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Thomas Sundvold.

Les også: Flere tatt i kontroll på Svartskog

På gamle E18 ved Høgdatoppen i Spydberg ble det torsdag 9. mars klokken 13.44, meldt om en bilulykke mellom to biler.  

– To biler var involvert og det var brudd på vikeplikt som var årsaken. Mistenkte bilfører ble avhørt på stedet og vedkjente seg vikepliktbruddet. Mistenkte parten var en mann på 18, og føreren av den andre bilen var en dame i begynnelse av førtiårene, opplyser Sundvold. 

UP kontroll ganger to

På Siggerud torsdag 9. mars mellom 11.00 og 15.00 avholdt UP kontroll. Det ble tilsammen 18 reaksjoner, 16 for hastighet og to forenklede forelegg for mobilbruk. Høyeste målte fart var 83 km/t i 60 sone, opplyser politiet.

Klokken 18.44 samme dag stanser Utrykningspolitiet en bilist på E6 ved Son på grunn av høy hastighet. Det viste seg at den mannlige i føreren, i slutten av trettiårene, ikke hadde førerkort og var påvirket av hasj da han ble tatt.

– Han blitt målt til 138 km/t i 100-sonen. ved son og det er sydgående. Vi finner ut at han ikke har førerkort, og en spyttest gav utslag på cannabis. Da ble han tatt med til legevakten i Moss. Han er anmeldt for å ha kjørt uten gyldig førerkort og kjøring i påvirket tilstand, samt for høy fart, opplyser Sundvold. 

Fredrikstad-mannen skal ha blitt avhørt på stedet og erkjent forholdene.

Les også: Katastrofealarm på gjenvinningssatasjonen

Kjørte i et tre

Politiet fikk melding om en bil som hadde kjørt i et tre i Nordre Frogn, fredag 10. mars, i 08.00-tiden. Det var ingen alvorlige personskader, den kvinnelige føreren i begynnelsen av trettiårene og hennes treåring slapp unna med skrekken. 

– Det ble meldt av en som kjørte forbi stedet. Det var en utforkjøring i oppoverbakke. Brannvesenet var kjapt på stedet og mor og barn ble undersøkt i ambulansen, for sikkerhets skyld dro til et legesenter for en sjekk, sier Sundvoll.

Kvinnen fikk førerkortet sitt beslaglagt da hun ikke kunne redegjøre for hvorfor hun havnet i treet.

– Føreren har hatt en blackout, hun kunne bare si at hun plutselig sto i treet. På grunnlag av det alene er det tatt beslag i førerkortet, opplyser Sundvoll.

Varslet av bilen

Fredag 10. mars klokken 10.40 mottar politiet en melding fra et varslingssystem i en bil på Kråkstad i Ski. 

– Meldingen kom som en nødtelefon, og bilens varslingssystem kom med koordinatene og beskjed om at det hadde skjedd et uhell. Vi blir satt i direkte kontakt med fører og hun bekrefter at det har vært et uhell, sier Sundvold.

Kvinnen i slutten av trettiårene skal ha sklidd inn i en annen bil. Ifølge politiet var det ingen personskader, og partene gjorde opp med skademelding på stedet.

Til toppen