TO ÅR SOM ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Gunnar Thorud (45) har vært administrerende direktør for Volvo Maskin siden 1. oktober 2016.
Nyheter
TO ÅR SOM ADMINISTRERENDE DIREKTØR: Gunnar Thorud (45) har vært administrerende direktør for Volvo Maskin siden 1. oktober 2016. (Foto: Yana Stubberudlien)

Flytter ut fra Oppegård

Om tre år skal den store maskinimportøren Volvo Maskin flytte ut fra Trollåsen. 250 ansatte blir med på lasset.

I forrige utgave av Oppegård Avis skrev vi om Nordre Follo Høyres planer om å omregulere næringsområdet i Mellomåsveien på Trollåsen samt noen næringsarealer på Sofiemyr til boliger i februar 2019.

– Vi står fremfor en stor vekst i hele hovedstadsregionen, men vi får i tillegg Norgeshistoriens største investering i samferdsel i vår region. Dette vil føre til vekst. Nordre Follo Høyre mener at Nordre Follo kommune må ta ansvar for vår andel av veksten og legge til rette for fortetting, sa ordfører Thomas Sjøvold (H).

52 mål til boliger

Det aktuelle området på Trollåsen er på rundt 52 mål og leies av blant annet Volvo Maskin.

STORT: Volvo Maskins område på Trollåsen er omtrent 52 mål. Foto: Anders Nordheim Dahl

 

– Slike planer skaper usikkerhet for oss, sier Gunnar Thorud (45),

45-åringen, som er bosatt i Løten kommune, har vært administrerende direktør for Volvo Maskin i drøye to år.

Volvo Maskin er distributør av Volvo-anleggsmaskiner i Norge. Hovedkontoret har vært på Mastemyr siden 1979, men om to og et halvt til tre år skal den store maskinimportøren med sine 250 ansatte forlate Oppegård kommune.

– Det er en leieavtale som regulerer flyttingen, men vi regner med å være på Trollåsen innen hele 2021, sier Thorud.

– Vi trives i Oppegård, men det er først og fremst reguleringsplanen som gjør at Oppegård ikke er et alternativ for oss.

Gunnar Thorud, administrerende direktør for Volvo Maskin AS

Flytter nord for Oslo

I tillegg til hovedkontoret på Mastemyr har Volvo Maskin elleve samarbeidspartnere. Til sammen har maskinimportøren 500 ansatte.

– Prosessen rundt flyttingen har pågått siden 2016. Året etter ble ansatte informert om dette. Beslutningen er tatt, men det er ikke bestemt ennå hvor vi flytter hen. Vi er i en prosess og ser på forskjellige lokasjoner, men det blir nok et sted langs aksen Oslo-Gardermoen, sier Thorud.

Volvo Maskin har avdelinger i Drammen, Frogner og Hamar, og for noen år siden startet de opp en ny avdeling i Råde.

– Det blir naturlig for oss å finne en mer sentral plassering nord for Oslo, slik at det blir en fin samhandling med de andre avdelingene våre på Indre Østlandet, sier Thorud.

Markedslederen

– Det er høykonjunktur for vår bransje for tiden. Den er veldig aktiv. Det bygges ekstremt mye og omsetningen har økt hele litt og litt tiden siden 2009, sier Thorud.

I fjor omsatte Volvo Maskin for 3,2 milliarder kroner. De solgte 1350 nye anleggsmaskiner og rundt 700 brukte.

– Bedriften vår har vært stabil i lang tid. Vi har hatt en markedsandel på over 30 prosent i flere år og bidratt en del med skattekroner og mange arbeidsplasser i snart 35 år, men vi er nødt til å tenke fremover, sier 45-åringen.

39 ÅR PÅ TROLLÅSEN: Det er rundt 18.000 Volvo-maskiner i daglig drift i Norge. Her på Trollåsen klargjøres mange av disse maskinene for levering til kunder. Foto: Yana Stubberudlien

Hindret av planen

– Det er jo opplagt at vi ikke i en optimal bygning for tiden. Anlegget har vært det samme siden 1979, sier Thorud.

Han sier begrensninger på anlegget, men også i forhold til den lokale reguleringsplanen er utfordrende for bedriften.

– Vi trives i Oppegård, men det er først og fremst reguleringsplanen som gjør at Oppegård ikke er et alternativ for oss, sier administrerende direktør.

Han sier at så lenge forutsetningen er den den er, har de ikke reflektert over muligheten til å fortsette i Oppegård.

– Selv om Oppegård er en bra kommune og vi har hatt det bra her i flere år, må vi tenke totalitet. Det blir riktig for både Volvo Maskin og for kundene våre at vi flytter ut, sier Thorud.

Les også: – Ingieråsen bør reguleres på nytt

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen