FULL KONTROLL:  Statens Vegesen kontrollererte ved Sofiemyr stadion
Nyheter
FULL KONTROLL: Statens Vegesen kontrollererte ved Sofiemyr stadion (Bilde: Oppegård Avis)

Fokus på sikring av barn

Tirsdag kveld hold Statens vegvesen kontroll ved Sofiemyr stadion. Beltebruken var ok, men en bil ble avskiltet og to førere anmeldt for å kjøre uten førerrett.

Tirsdag kveld var Statens vegvesen (SVV) ute for å forsikre seg om at innbyggerne i kommunen bruker belte og sikrer barn i bil korrekt, i det som kalles en verneutstyrskontroll. En bil ble avskiltet på grunn av manglende forsikring, og to menn anmeldt for ikke å ha førerett til henholdsvis en MC og en personbil. I tillegg fikk en fører kjøreforbud på grunn av manglende baklys,  opplyser SVV.   

Les også: Nå stenges Nordbytunnelen i over et halvt år

– Med tanke på beltebruk var det ganske bra, men det er jo ikke bra før alle bruker belte, sier kontrolleder i Statnes Vegvesen, Kai Aamodt. 

Aamodt forteller at de ofte velger plasser der de vet det ferdes mange med barn, som for eksempel til og fra idrettshaller. Derfor valgte de å kntrollere ved Sofiemyr stasion.

– Vi hadde fokus på sikring av barn i bil. Det var veldig bra sikring av barn i bil, men dessverre er det dårlig med beltebruk på førerne. 

Totalt seks gebyr ble skrevet ut for manglende beltebruk under kontrollen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SER ETTER BELTER: Dette bildet er tatt fra en tidligere kontroll ved Sofiemyr stadion. et populært sted for kontrollering av beltebruk, blant annet.  
SER ETTER BELTER: Dette bildet er tatt fra en tidligere kontroll ved Sofiemyr stadion. et populært sted for kontrollering av beltebruk, blant annet.   Foto:  Oppegård Avis

 

For mye folk

Det ble hektisk for kontrollørene på parkeringsplassen ved stadion, og Aamodt opplyser om at de måtte gi seg tidligere enn planlagt.

– Vi vil gjerne prate med bilister og informere også, men det var dessverre veldig mye folk der. Mange lurte nok på hvorfor vi sto der, og det er fordi vi prøver å oppsøke plasser der det ofte er barn i bil, opplyser Aamodt.  

Les også: Innbrudd i bil på Sofiemyr

Han legger til at de kom tilbake senere på kvelden og fortsatte litt til etter at parkeringsplassen var tømt for biler.

– Generelt er beltebruken bra, men vi vil ha med den siste prosenten som ikke bruker det.  Når det gjelder barn i bil  er det viktig at det ikke bare skal brukes, men at det brukes riktig, avslutter Aamodt. 

Nyheter Setningsskader i Kolben kulturhus

Har sunket 40 centimeter

Grunnen rundt Kolbens sørøstlige hjørne og noen meter ut fra bygget mot Kolbotnvannet, har sunket opp mot 40 centimeter. Det er også registrert setningsskader i bygget som gir seg utslag i sprekker i gulv og vegger enkelte steder. – Kolben står på peler til fast grunn, og det er derfor minimal risiko for at bygget synker, sier kommunen. Les hele saken

Til toppen