FULL KONTROLL:  Statens Vegesen kontrollererte ved Sofiemyr stadion
Nyheter
FULL KONTROLL: Statens Vegesen kontrollererte ved Sofiemyr stadion (Bilde: Oppegård Avis)

Fokus på sikring av barn

Tirsdag kveld hold Statens vegvesen kontroll ved Sofiemyr stadion. Beltebruken var ok, men en bil ble avskiltet og to førere anmeldt for å kjøre uten førerrett.

Tirsdag kveld var Statens vegvesen (SVV) ute for å forsikre seg om at innbyggerne i kommunen bruker belte og sikrer barn i bil korrekt, i det som kalles en verneutstyrskontroll. En bil ble avskiltet på grunn av manglende forsikring, og to menn anmeldt for ikke å ha førerett til henholdsvis en MC og en personbil. I tillegg fikk en fører kjøreforbud på grunn av manglende baklys,  opplyser SVV.   

Les også: Nå stenges Nordbytunnelen i over et halvt år

– Med tanke på beltebruk var det ganske bra, men det er jo ikke bra før alle bruker belte, sier kontrolleder i Statnes Vegvesen, Kai Aamodt. 

Aamodt forteller at de ofte velger plasser der de vet det ferdes mange med barn, som for eksempel til og fra idrettshaller. Derfor valgte de å kntrollere ved Sofiemyr stasion.

– Vi hadde fokus på sikring av barn i bil. Det var veldig bra sikring av barn i bil, men dessverre er det dårlig med beltebruk på førerne. 

Totalt seks gebyr ble skrevet ut for manglende beltebruk under kontrollen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SER ETTER BELTER: Dette bildet er tatt fra en tidligere kontroll ved Sofiemyr stadion. et populært sted for kontrollering av beltebruk, blant annet.  
SER ETTER BELTER: Dette bildet er tatt fra en tidligere kontroll ved Sofiemyr stadion. et populært sted for kontrollering av beltebruk, blant annet.   Foto:  Oppegård Avis

 

For mye folk

Det ble hektisk for kontrollørene på parkeringsplassen ved stadion, og Aamodt opplyser om at de måtte gi seg tidligere enn planlagt.

– Vi vil gjerne prate med bilister og informere også, men det var dessverre veldig mye folk der. Mange lurte nok på hvorfor vi sto der, og det er fordi vi prøver å oppsøke plasser der det ofte er barn i bil, opplyser Aamodt.  

Les også: Innbrudd i bil på Sofiemyr

Han legger til at de kom tilbake senere på kvelden og fortsatte litt til etter at parkeringsplassen var tømt for biler.

– Generelt er beltebruken bra, men vi vil ha med den siste prosenten som ikke bruker det.  Når det gjelder barn i bil  er det viktig at det ikke bare skal brukes, men at det brukes riktig, avslutter Aamodt. 

Nyheter Hogsten langs Kolbotnvannet

Utbyggeren fikk grønt lys til å hogge ned titalls trær i kantsonen

Tidligere denne uken fikk Oppegård Avis flere meldinger fra innbyggerne som reagerer på at utbyggeren av Storebukta og Veslebukta hadde hogget ned flere løvtrær langs Kolbotnvannet, en til fire meter fra vannet. Det viser seg at utbyggeren har fått tillattelse fra kommunen. Les hele saken

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen