– LEGEVAKTEN ER TRYGG FOR FOLK: – Det skal være trygt å komme til legevakten, både for pasientene, og de som arbeider her, sier daglig leder ved Follo Lokalmedisinske senter IKS, Tove Kreppen Jørgensen. Nå leier legevakten inn vektere for å skjerpe sikkerheten for både ansatte og pasienter.
Nyheter
– LEGEVAKTEN ER TRYGG FOR FOLK: – Det skal være trygt å komme til legevakten, både for pasientene, og de som arbeider her, sier daglig leder ved Follo Lokalmedisinske senter IKS, Tove Kreppen Jørgensen. Nå leier legevakten inn vektere for å skjerpe sikkerheten for både ansatte og pasienter. (Foto: Anders Nordheim Dahl)

– Folk skal ikke føle seg utrygge på legevakten

Sikkerhetstiltakene er skjerpet på legevakten etter helgens knivstikking. Daglig leder Tove Kreppen Jørgensen beroliger folk som lurer på om legevakten nå er trygg.

Lørdag kveld i 18-tiden kom en kvinne i 40-årene inn på Follo legevakt, og angrep en kvinnelig sykepleier med kniv, som endte med kuttskader på armen på sykepleieren.

– Det hele var dramatisk, og det var nærmest umulig å forutse denne situasjonen, sier daglig leder Follo Lokalmedisinske senter IKS, Tove Kreppen Jørgensen. 

Uprovosert

Kvinnen som angrep var tilstede først ved en ordinær undersøkelse på legevakten, før hun, uforutsett, angrep en kvinnelig sykepleier med kniv og ga henne kuttskader i armen.

Kvinnen som angrep ble tatt hånd om av helsevesenet og er nå på Ahus. Sykepleieren fikk medisinsk hjelp av kolleger på legevakten.

Les også: Politiet: – Ikke fremprovosert

Politiet etterforsker saken, og resultatene av etterforskningen så langt kan du lese om i papiravisen torsdag den 12. april.

NB! Saken fortsetter under bildet!

 

HER SKJEDDE DET: Det var her, ved Ski sykehus, at knivstikkingen skjedde. Foto: Anders Nordheim Dahl

 

Sjekker sikkerhetsrutiner

Hvordan skal Follo legevakt hindre at noe sånt som dette skjer igjen?

Les også: Sykepleier knivstukket på legevakten

– På legevakten møter vi akutt syke mennesker i første linje med sykdommer innenfor somatikk, psykiatri og rus. Dette er et lavterskeltilbud som er døgnåpent, og som skal være tilgjengelig for innbyggerne i Follo. Vi kan ikke kroppsvisitere alle som kommer inn. Det vi skal gjøre nå, er å gjennomgå alle sikkerhetsrutiner og se om det er noe vi må endre på, sier Kreppen Jørgensen, som legger til at hun er stolt over hvordan medarbeiderne håndterte situasjonen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

 

– LEGEVAKTEN ER TRYGG FOR FOLK: – Det skal være trygt å komme til legevakten, både for pasientene, og de som arbeider her, sier daglig leder ved Follo Lokalmedisinske senter IKS, Tove Kreppen Jørgensen. Nå leier legevakten inn vektere for å skjerpe sikkerheten for både ansatte og pasienter. Foto: Anders Nordheim Dahl

 

Securitas tilstede

Selv om de fra tid til annen har utagerende pasienter, har det ikke vært tilfeller med vold i form av våpen på denne måten. Likevel, for å være litt sikrere, har de leid inn vaktselskapet Securitas som ekstra sikkerhet. 

Les også: Politiet: – Ikke fremprovosert

– Sikkerhet er et kontinuerlig tema for oss, og vi kjører opplæring med de ansatte om hvordan de skal håndtere vanskelige situasjoner. Men denne situasjonen var umulig å forutse. Det vi imidlertid har gjort, er å lage en avtale med Securitas, hvor de skal være tilstede i legevaktens åpningstider - også helg og kvelder, forklarer Jørgensen. 

HER SKJEDDE DET: Det var her, ved Ski sykehus, at knivstikkingen skjedde. Foto: Anders Nordheim Dahl

 

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen