MANGE BLE STOPPET: Inspektør Rune Hagenes stod ansvarlig for trafikkontrollen ved klubbhuset på Sofiemyr fredag 14. juni.

Nyheter Trafikkontroll

MANGE BLE STOPPET: Inspektør Rune Hagenes stod ansvarlig for trafikkontrollen ved klubbhuset på Sofiemyr fredag 14. juni. (Foto: Yana Stubberudlien)

– For høyt tall

16 personer fikk gebyr for manglende bilbeltebruk under trafikkontrollen ved klubbhuset på Sofiemyr sist fredag.

– I løpet av et par timer kontrollen varte fikk 16 voksne personer gebyr for manglende bilbeltebruk. I tillegg ble en bil avskiltet på grunn av manglende teknisk kontroll, sier inspektør Rune Hagenes fra Statens vegvesen (SVV).

      Visste du at?

  • Bruk av bilbelte reduserer sannsynligheten for å bli drept med 40 til 50 prosent for fører og forsetepassasjerer.
  • En usikret person i baksetet er en stor fare for dem i forsetet.
  • Å kollidere i 50 kilometer per time uten bilbelte tilsvarer et fall på ti meter.
  • Å kollidere i 70 kilometer per time uten bilbelte tilsvarer et fall på 19 meter.
  • Å kollidere i 90 kilometer per time uten bilbelte tilsvarer et fall på 32 meter.

Han er overrasket over at så mange ikke bruker belte.

– Det er for høyt tall. Når vi vet at om lag 40 prosent av de drepte i bilulykker ikke har brukt bilbelte, burde antallet gebyr vært mye lavere. Bilbeltet er tross alt et av de enkleste og mest effektive trafikksikkerhetstiltakene vi har, sier Hagenes.

Han påpeker at beltet ikke skal være vridd, men festet tett inntil kroppen. Husk også at beltet skal ligge stramt nede på hoftene og alltid over skulderen. Etter at bilbeltet er klikket på, er det lurt å stramme til.

– Husk også at ved manglende bruk av bilbelte ilegges det et gebyr på 1500 kroner per person uten belte, både i bil og i buss, sier inspektøren.

Les også: Farlig forbikjøring i Kongeveien

Nyheter Ny Kolbotn skole

Foreløpig budsjettsprekk på 88 millioner kroner

I september 2018 ble det vedtatt å bevilge 444 millioner kroner til ny Kolbotn skole. Nå viser det seg at det er behov for 88 millioner ekstra. Rådmannen anbefaler å utsette rehabilitering av de to vernede bygningene, men til tross for den eventuelle utsettelsen, vil det bli behov for ekstra bevilgninger på over 40 millioner kroner. Les hele saken

Nyheter Ny Kolbotn skole

– Dette kan få konsekvenser for andre skoleprosjekter

Investeringer til andre viktige skoleprosjekter i Nordre Follo kan bli utsatt som følge av Kolbotn skole-saken, mener Camilla Hille (V), som er utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Til toppen