FORSØKT PÅTENT: To ganger har brannstiftere vært på ferde på Hellerasten skole den siste tiden.
Nyheter
FORSØKT PÅTENT: To ganger har brannstiftere vært på ferde på Hellerasten skole den siste tiden. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

To tilfeller av påtenning innendørs på Hellerasten skole

Hellerasten skole har i løpet av to måneder hatt to tilfeller av påtenning inne i skolebygningen.

To ganger i løpet av kort tid har det vært ildspåsettelse inne på Hellerasten skole.

Brann- eller røykbombe

Det første tilfellet skjedde fredag 18. november i 2016 rundt klokken 12.00Da ble en slags brann- eller røykbombe påtent og kastet inn i et tomt elevskap.

Det førte til røykutvikling med illeluktende gass.

Voksne kom til og fikk fraktet den påtente saken ut av skolebygningen og startet utlufting av korridoren. Skolen har oppklart hvem som var inkludert i hendelsen. Rektor kontaktet i ettertid Follo brannvesen

Oppdaget av elev

HAR ANMELDT SAKEN: Rektor Grete Skaug ved Hellerasten skole.
HAR ANMELDT SAKEN: Rektor Grete Skaug ved Hellerasten skole. Foto: Anders Nordheim Dahl

Det andre tilfelle av brannstiftelse skjedde torsdag 12. januar rundt klokken 10.55.

En elev oppdaget brann på guttetoalettet og varslet straks på kontoret.Det brant i papir og plast i en søppeldunk. Det var røykutvikling og luktet ille. Voksne kom til, fraktet søppeldunken ut av skolebygningen og fikk luftet ut etterpå.

Skolens ledelse og administrasjon forsøkte å finne ut av hendelsesforløpet og hvem som kunne ha vært inkludert.

– Vi vet ikke hvem som kan ha utført dette. Vi har noe informasjon fra det vi oppdaget på toalettrommene som kan gi mulige hendelsesforløp frem til at det brant i søppeldunken, sier rektor Grete Skaug.

Brukes proaktivt

De to tilfellene er nå anmeldt til politiet. Skolen har valgt å se proaktivt på hendelsene, sier rektoren.

– Vi har brukt disse to hendelsene til å starte en holdningskampanje i forhold til fyrstikker, ild og brennbare ting blant elevene. Nå har vi hatt disse to hendelsene, og vi har forsøkt å snu dette rundt i en retning av å se hvordan vi kan bruke hendelsene til å tenke proaktivt og forebyggende, sier Skaug.

– I neste uke får vi blant annet besøk av brannvesenet som skal informere om bruk av ild og konsekvensene av dette. Vi skal også jobbe brannforebyggende ut mot både foreldrene og elevene. Nå har det ikke kommet frem hvordan ildspåsettelsene har skjedd, og det kan like gjerne være uforsiktighet eller noen utenfra skolen, men det er fint å kunne bruke dette på en positiv måte, for det viktigste er ikke å ta noen for dette, men å forebygge, sier rektoren.

Nyheter Rådhuskvartalet

Dette mener politikerne om salget av rådhuskvartalet

Oppegård Avis har spurt lokalpolitikerne om rådhuskvartalet bør selges, ikke selges eller selges delvis, og hvilke formål rådhuset og rådhusparken kan brukes til hvis de forblir i kommunal eie. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Til toppen