SKLE UT I DET: – Jeg så at huset var til salgs på Finn.no, og da slo forretningsgenet mitt inn. Jeg sendte linken til Aleksandra, og fikk til svar: «Hva mener du med dette?!» Forteller Stian Vedal. Men etter å ha tenkt litt, slo de til!
Nyheter
SKLE UT I DET: – Jeg så at huset var til salgs på Finn.no, og da slo forretningsgenet mitt inn. Jeg sendte linken til Aleksandra, og fikk til svar: «Hva mener du med dette?!» Forteller Stian Vedal. Men etter å ha tenkt litt, slo de til! (Bilde: Synnøve Sundby Fallmyr)

Fortsetter leken i HurlumHeiHuset

– Det beste med jobben er barnelatteren, sier Stian Vedal (43), som sammen med Aleksandra Marjanska (33) er de nye eierne av HurlumHeiHuset.

Det går ikke som en lek å drive et lekeland; det er nok av ting som må gjøres, og utfordringer som må møtes, men HurlumHeiHuset sine nye eiere, forretningsmannen Stian Vedal (43) og sosialantropologen Aleksandra Marjanska (33) tar det hele med et smil!

Bursdag og helg

Det var Brian Fugl Kolseth og konen Trine Lise Kolseth som startet lekelandet, og drev det i elleve år. I sommer ga de stafettpinnen videre til paret fra Tomter, som har rukket å komme godt i gang på de få månedene siden overtakelse.

Les også: – Nå får andre fortsette leken 

– Det er kostbart å drive et lekeland, og vi overlever på bursdager og helgene, forklarer de to. De vil gjerne at folk benytter seg mer av tilbudet også i ukedagene. Det er et perfekt sted for barnehager!

PS! Saken fortsetter under bildet!

PAR OG KOLLEGAER: Eier Stian Vedal og daglig leder Aleksandra Marjanska. Han er forretningsmann, men for den polske akademikeren var det litt av en utfordring å skulle drive et helt lekeland! – Stort sett alt jeg har gjort i livet til nå har gått bra, og jeg må jo bare satse på det beste! Så går nok også dette bra, sier den ambisiøse 33-åringen.
PAR OG KOLLEGAER: Eier Stian Vedal og daglig leder Aleksandra Marjanska. Han er forretningsmann, men for den polske akademikeren var det litt av en utfordring å skulle drive et helt lekeland! – Stort sett alt jeg har gjort i livet til nå har gått bra, og jeg må jo bare satse på det beste! Så går nok også dette bra, sier den ambisiøse 33-åringen. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Kostbart prosjekt

– Det koster mye å drive et lekeland! Bare en «vulkan», som er klatrevegg og sklie i ett, koster over en halv million! Men på en annen side så holder jo disse produktene lenge, sier Vedal.

Les også: Stjerneskuddet fra Greverud

– Jeg er en akademiker, og er ikke veldig teknisk anlagt. Brian, den tidligere eieren, kunne jo fikse alt selv! Så heldigvis for oss er han blitt vaktmester her nå! Det er minst en ting som ryker hver dag, sier Marjanska, som står for den daglige driften av huset.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SOM EN LEK: Det er viktig å sjekke at utstyret er i orden! – Vi driver jo et lekeland, så det er viktig å kunne være litt barnslig, sier Aleksandra.
SOM EN LEK: Det er viktig å sjekke at utstyret er i orden! – Vi driver jo et lekeland, så det er viktig å kunne være litt barnslig, sier Aleksandra. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Skal oppgradere

Paret har mange planer for den nye driften av HurlumHeiHuset. 

– Det er mye å gjøre hele tiden i tillegg til normal drift, vedlikehold, sikkerhet og renhold. Vi er i full gang med å oppgradere, og har nå garderobeskap med lås, som har vært etterlyst, sier Marjanska.

Les også: DNT Ung Oppegård er i gang!

De har blant annet også fått et interaktivt gulv i «Aladdins Hule», og det planlegges å utvide mattilbudet, ved å få sunnere alternativer til det som allerede finnes. 

Selv i målgruppen

Noe av det som gjør dem spesielt egnet til å drive stedet, er kombinasjonen av en praktiker og en akademiker. Stian vil gjøre ting med én gang, Aleksandra vil planlegge. På den måten utfyller de hverandre.

– I tillegg er vi midt i målgruppen for vår egen bedrift. Vi er selv småbarnsforeldre, og vet nøyaktig hva vi selv hadde satt pris på, sier de.

– Vi har faktisk inntrykk av at det er flere på Tomter som vet om HurlumHeiHuset enn folk i Oppegård, sier de.

Les også: Charlotte (6) er helt smashing!

PS! Saken fortsetter under bildet!

ERFAREN: Selma Rogne Funjem (19) har jobbet på HurlumHeiHuset siden hun var 14! – Jeg har trivdes her, og etter så mange år har jeg lært meg det meste. Nå er jeg hun som kan alt, sier den unge damen fra Trollåsen.
ERFAREN: Selma Rogne Funjem (19) har jobbet på HurlumHeiHuset siden hun var 14! – Jeg har trivdes her, og etter så mange år har jeg lært meg det meste. Nå er jeg hun som kan alt, sier den unge damen fra Trollåsen. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Barnelatter

Marjanska synes det beste med jobben er utfordringene.

– Dette går hånd i hånd med eventyrlysten min, sier hun.

Les også: Nå er alle helt på nett!

Stian tenker litt, og svarer:

– Det beste med jobben er barnelatter.

MORO FOR ALLE: HurlumHeiHuset har i mange år gledet mange. Slik blir det fremover også.
MORO FOR ALLE: HurlumHeiHuset har i mange år gledet mange. Slik blir det fremover også. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Varsler om helikoptertester på første skoledag

Førstkommende mandag skal det gjennomføres omfattende helikoptertesting hvor det skal flys en rekke ganger over beredskapssenteret på Taraldrud. – Det er tilfeldig at det skjer på første skoledag i Nordre Follo, sier prosjektsjef for beredskapssenteret, Paul Torgersen. Les hele saken

Til toppen