LOKALT ADVOKATFELLESSKAP: Solveig Brorson Olsen, Christin Ruud Ulfsryggen, Per-Arne Skog og Trude Mohn King er opptatt av å gjøre en god jobb for klientene sine.

Nyheter Advokatvakt i Oppegård

LOKALT ADVOKATFELLESSKAP: Solveig Brorson Olsen, Christin Ruud Ulfsryggen, Per-Arne Skog og Trude Mohn King er opptatt av å gjøre en god jobb for klientene sine. (Foto: Yana Stubberudlien)

Fortsetter med gratis advokat

Hver uke kan fire personer eller familier få gratis juridisk rådgivning.

Kolbotn Advokatfellesskap står bak det populære tilbudet.

Gjennom flere år har de hatt gratis advokatvakt som et frivillighetsprosjekt på deres advokatkontor. 2019-året blir intet unntak.

– Vi tar alle typer saker. Rådgivningen er begrenset til en halv time per person eller familie i hver type sak, presiserer advokat Solveig Brorson Olsen (65).

Sammen med kollegene sine Christin Ruud Ulfsryggen (49), Per-Arne Skog (62) og Trude Mohn King (57) jobber hun i advokatfellesskapet.

De driver alminnelig praksis og har til sammen arbeidserfaring som advokater på 53 år.

– Vi utfyller hverandre på tvers av de juridiske fagområdene, sier Ruud Ulfsryggen.

Drøye 30 år på Kolbotn

Advokatfellesskapet har vært drevet på Kolbotn siden begynnelsen av 1990-tallet.

For fire år siden flyttet de kontoret fra Liaveien 13 til Edvard Griegs vei 1, som ligger vis-à-vis rådhuset.

– Vi håndterer flere hundre saker hvert år. Kontoret vårt er et av de relativt store aktørene i Folloregionen, men vi tar også saker fra hele Østlandet, sier Per-Arne Skog.

Han sier de håndterer saker om blant annet arv, framtidsfullmakter, skifte av felleseie, samværsavtaler for barn, barnevern, trygderett, arbeidsrett, erstatningsrett og eiendomsoverdragelser.

Slik melder du deg på

Brorson Olsen sier påmeldingen skjer via frivillighetssentralen.

Du kan sende en e-post til frivilligsentralen@oppegard.kommune.no med en kort beskrivelse av saken. Tiden som er satt av er mellom klokken 15:00 og 17:00 hver mandag i normal arbeidsuke, unntatt jul- og sommerferien.

Les også: Fremstilles for fengsling etter drapsforsøk

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen