ØDELAGT GJERDE: Beathe Herwig viser et stort hull i tregjerdet hvor det er seks planker borte. Haugastølveien (til venstre på bildet) brukes som skolevei for mange skolebarn som bor på Rikeåsen. Herwig tror skolebarna står bak hærverket.
Nyheter
ØDELAGT GJERDE: Beathe Herwig viser et stort hull i tregjerdet hvor det er seks planker borte. Haugastølveien (til venstre på bildet) brukes som skolevei for mange skolebarn som bor på Rikeåsen. Herwig tror skolebarna står bak hærverket. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Fortviler over gjentatt hærverk

Beathe Herwig (81) fortviler over at noen ødelegger tregjerdet rundt tomten hennes.

For andre gang er det utført hærverk på en privat adresse i Fjellveien. 

– I fjor høst ble det revet ned tolv planker. Dette ble reparert av min sønn som skrudde fast plankene. I januar ble det revet ned åtte planker, sier Beathe Herwig, og viser oss blant annet et stort hull i tregjerdet hvor det er seks planker borte.

Tregjerdet går rundt hele tomten, men det er kun delen av gjerdet mot Haugastølveien hvor hærverket er utført. Huset ligger nemlig slik at Herwig ikke kan se hva som foregår på denne siden av tomten.

– Jeg har bodd her siden 1970 og har aldri før opplevd hærverk, sier Herwig.

– Skolebarn står bak

81-åringen har en stor hjørnetomt i Fjellveien på Kolbotn. Tomten grenser også til Haugastølveien.

BLE REVET NED: De ødelagte plankene har ikke blitt satt opp på plass ennå.
BLE REVET NED: De ødelagte plankene har ikke blitt satt opp på plass ennå. Foto: Yana Stubberudlien

I fjor høst skjønte 81-åringen ikke hvem som stod bak hærverket, men den siste gangen observerte hennes nabo tvers over veien at det var skolebarn som gjorde dette.

Les også: Politiet advarer mot farlig voldstrend blant lokale ungdommer

Ifølge naboens beskrivelse var det flere skolebarn i alderen på ni eller ti år som gikk bak en voksen person, og flere av disse barna rev ned planker uten at dette ble lagt merke til av den voksne personen.

– Jeg snakket senere med noen barn som var på vei fra skolen og oppover Fjellveien. Jeg spurte blant annet om det var dem som hadde ødelagt gjerdet. «Ja», sa de, «men vi banket det opp igjen». Da jeg sa at det var meg som eide tomten, ble de nok litt redde og skyldte på en gutt som bor nede i Ormerudveien, og som ofte var med dem hjem. De sa at det var ham som hadde revet ned plankene på gjerdet, sier Herwig.

Meldt til politiet

81-åringen sier hun er ganske fortvilet over dette hærverket. Kvinnen har kontaktet ledelsen ved Kolbotn skole og styret i Kolbotn Nordre Vel. Forman- nen i vellet har tatt opp saken på Facebook-gruppen til vellet.

Hærverket har også blitt meldt inn til politiet, men saken har blitt henlagt, ifølge Herwig.

Les også: GreverudTorget er i rute!

– Det er ille og helt sprøtt hvis unger på ni eller ti år gjør slike ting, og det er spesielt at de innrømmer dette uten å forstå hva de har gjort. Jeg håper inderlig at det ikke skjer igjen, sier Kolbotn-kvinnen.

BLE REVET NED: De ødelagte plankene har ikke blitt satt opp på plass ennå.
BLE REVET NED: De ødelagte plankene har ikke blitt satt opp på plass ennå. Foto: Yana Stubberudlien

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen