HER SKJEDDE DET: Her, rett ved Sofiemyr senter ble en eldre kvinne i formiddag påkjørt av en buss.
Nyheter
HER SKJEDDE DET: Her, rett ved Sofiemyr senter ble en eldre kvinne i formiddag påkjørt av en buss. (Bilde: Jan Erik Range)

Fotgjenger påkjørt av buss på Sofiemyr

Fraktet til sykehus med skader.

Ved 10.20-tiden onsdag den 8. februar ble en eldre kvinne påkjørt av en buss på Sofiemyr.

Ulykken skjedde rett ved Sofiemyr senter.

Damen, som er i 80-årene, ble fraktet til Ullevål sykehus med skader i armen.

Oppegård Avis har vært i kontakt med operasjonssentralen til Øst politidistrikt, som foreløpig ikke har gitt noen detaljer rundt påkjørselen eller hvor stort skadeomfanget er.

Politiet er i ferd med å kartlegge hva som skjedde rundt ulykken, og avhører for tiden vitner for å få klarhet i hendelsesforløpet.

Fått tak i bussjåføren

Kommunikasjonssjef i Unibuss, Ina Helen Østby sier de samarbeider med politiet om å finne ut av som har hendt.

–  Vi fikk vite dette via politiet, ingen av våre førere har rapportert om hendelser på det aktuelle stedet på det aktuelle tidspunktet. Trolig har ikke føreren merket noe.Vi samarbeider med politiet og prøver sammen å finne ut av hva som faktisk har skjedd på stedet, sier Østby.

Ifølge Østby, er det to busser som har vært på ulykkestedet på det aktuelle tidspunktet, men etter å ha sett på videoopptak har de funnet føreren av den aktuelle bussen.

– Vi trodde det var én aktuell buss på én aktuell linje, og har fått tak i den aktuelle føreren, som ikke har merket noenting. Men det er to linjer vi kjører på den aktuelle bussholdeplassen. Nå har vi fått tak i den andre videoen også, men etter å ha sett nærmere på den første ser vi at vi har fått tak i den føreren det gjelder.  

Ikke merket noe

Føreren av den bussen de har fått tak i så langt opplever hendelsen som tøff.

– Det oppleves  som veldig tøft, vedkommende er veldig lei seg og fortvilet og har ikke merket noe, og kan ikke helt skjønne at dette kan ha skjedd.Han er fortvilet og har det ikke godt. Han har ikke fått med seg at dette skjedde og derfor kjørt videre og fortsatt ruten.  Han merket ikke at det var en påkjørsel, sier Østby.

Hun presiserer at de ikke har noen grunn til  å tro at føreren skulle ha merket hendelsen.

–  Vi har ikke noe grunnlag for ikke å tro han, det er godt mulig å ikke merke når man kjører et så stort kjøretøy. Det er et stort kjøretøy, det er ikke gitt at man kjenner eller hører noe, og vi vet jo ikke helt hva som skjedde, sier Østby.

Følger opp 

Østby forteller at de synes hendelsen er trist, både for den forulykkede og føreren.

–  Det er utrolig trist. Vi håper virkelig det går bra med den forulykkede kvinnen, det er det aller viktigste nå. Og så skal vi ta vare på vår medarbeider i tiden i videre, opplyser Østby. 

Den aktuelle bussjåføren vil få oppfølging internt og også bli fulgt opp av politiet.

– Bussjåføren får oppfølging av oss. han sitter sammen med sine nærmeste ledere nå. Han får den støtte og hjelpen han trenger, og politiet vil selvfølgelig følge han opp og ta en prat med ham, avslutter Østby. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

HER SKJEDDE DET: Her, rett ved Sofiemyr senter ble en eldre kvinne i formiddag påkjørt av en buss.
HER SKJEDDE DET: Her, rett ved Sofiemyr senter ble en eldre kvinne i formiddag påkjørt av en buss. Foto: Jan Erik Range

Andre påkjørsel siden desember

Dette er ikke første gangen den siste tiden at det skjer ulykker nettopp her den siste tiden.

Mandag den 7. desember i 2016 ble påkjørt i fotgjengerovergangen ved Sofiemyr senter i Sønsterudveien på Sofiemyr, ikke langt fra der dagens ulykke skjedde.

Les også: Ung kvinne påkjørt ved Sofiemyr senter

FULL UTRYKNING: Det var her, ved fotgjengerfeltet ved Sofiemyr senter i Sønsterudveien at påkjørselen skjedde i begynnelsen av desember.
FULL UTRYKNING: Det var her, ved fotgjengerfeltet ved Sofiemyr senter i Sønsterudveien at påkjørselen skjedde i begynnelsen av desember. Foto: Peder Blümlein

En mannlig bilfører fikk beslaglagt førerkortet etter påkjørselen.

Kvinnen som ble påkjørt kom gående fra Sofiemyr senter og påkjørselen skjedde nordfra.

Kvinnen som ble påkjørt er en ung kvinne, og hun fikk heldigvis ikkealvorlige skader etter påkjørselen. Hun fortalte om smerter i nakke og i beina etter hendelsen, og ble kjørt til legevakt i Oslo for røntgen, ifølge politiet. 

PS! oavis.no kommer tilbake med mer!

Til toppen