SLIK KAN DET SE UT: Her kan du se det nye boligområdet «Myrvoll stasjon» (tidligere kalt for Trelasttomta og Skogsåsen), sett fra fugleperspektiv. De hvite byggene du ser foran viser         plasseringen av den nye matvarebutikken med boligene oppå den (til venstre på bildet), en syv etasjers boligblokk (til høyre for torget), en ny barnehage med seks avdelinger og en avlang boligblokk (foran).
Nyheter
SLIK KAN DET SE UT: Her kan du se det nye boligområdet «Myrvoll stasjon» (tidligere kalt for Trelasttomta og Skogsåsen), sett fra fugleperspektiv. De hvite byggene du ser foran viser plasseringen av den nye matvarebutikken med boligene oppå den (til venstre på bildet), en syv etasjers boligblokk (til høyre for torget), en ny barnehage med seks avdelinger og en avlang boligblokk (foran). (Bilde: HRTB Arkitekter)

Fra skog til skogby

Sjekk hvordan det kan bli på Myrvoll!

De første rekkehusene og leilighetene på Trelasttomta og Skogsåsen skal legges ut for salg etter sommerferien. Nå viser vi tegninger av hvordan byggeprosjektet kan bli!

– Vi skal bygge boliger for over 2000 mennesker på Skogsåsen og Trelasttomta. Utbygging av de to områdene skal skje parallelt. Hele prosjektet kan være ferdig utbygget om åtte til ni år, avhengig av boligmarkedet, sier Kim Andre Moe, prosjektsjef i JM Norge AS.

Reguleringsplanen for prosjektet som dreier seg om utbygging av Trelasttomta og Skogsåsen med 560 leiligheter, 160 rekkehus, to barnehager
og næringslokaler, er godkjent.

MYRVOLL TORG: – Her skal det bygges et bilfritt handelstorg, sier Kim Andre Moe i JM Norge AS.
MYRVOLL TORG: – Her skal det bygges et bilfritt handelstorg, sier Kim Andre Moe i JM Norge AS. Foto: Yana Stubberudlien

«Myrvoll stasjon»

Hele prosjektet har fått navnet «Myrvoll stasjon», som binder prosjektet sammen med den nasjonale knutepunkts-
satsningen.

Les også: Store boligplaner på Myrvoll

– Vi ønsker å gå videre fra nanet Trelasttomta og har navngitt kvartalene som følger; Myrvoll torg, Torgkvartalet (det første byggefeltet), Damkvartalet (byggefelt to) og Skogbrynkvartalet (byggefelt tre). Videre jobber vi nå med Oppegård historielag for å foreslå nye, historisk tilknyttede navn til de fremtidige kommunale veiene,
sier Moe.

Salgsstart i august

Forventet salgsstart på de første salgstrinnene vil være i august-september 2017.

– Vi ønsker å komme raskt i gang. Målsetningen vår er å starte utbygging av de første rekkehusene i løpet av første kvartal 2018 med innflytning fra og med andre kvartal 2019, sier prosjektsjefen.

Se video: Sjekk hva de planlegger for Myrvoll og Trelasttomta-området

Han sier byggestart på leilighetene planlegges i løpet av første kvartal 2018, og med innflytning fra og med fjerde kvartal 2019.

PS! Saken fortsetter under bildet. Her kan du se et kart over hvordan det kan bli i området. Klikk for høyoppløselig versjon!

SLIK KAN DET BLI: Området får 560 leiligheter, 160 rekkehus, to barnehager og næringslokaler.
SLIK KAN DET BLI: Området får 560 leiligheter, 160 rekkehus, to barnehager og næringslokaler. Foto: HRTB Arkitekter

60.000 kroner per kvm

Leilighetene planlegges i størrelse fra 45 til 120 kvadratmeter per bolig, mens rekkehusene – fra 120 til 160 kvadratmeter.

– Prisene vil ligge på nivået med Kolbotn sentrum, med en gjennomsnittspris på 55.000 til 60.000 kroner per kvadratmeter. Rekkehusene vil selges for 5,4 til 6,1 millioner kroner per enhet, sier Moe.

Bilfritt Myrvoll torg

– Rett ved flistårnet på Trelasttomta skal det bygges en matvarebutikk og et bilfritt handelstorg som får navnet Myrvoll torg. Selve tårnet og de andre bygningene på Trelasttomta skal rives og erstattes med boligene, sier Moe.

MODERNE REKKEHUS: Her kan du se et foreløpig perspektiv fra typiske småhus. Taket blir ensidig skrått.
MODERNE REKKEHUS: Her kan du se et foreløpig perspektiv fra typiske småhus. Taket blir ensidig skrått. Foto: HRTB Arkitekter

Han sier JM skal samarbeide med Bolig- og eiendomsutvikling AS, som står bak ODLO-prosjektet, om utvikling av et område nord for rundkjøringen på Trelasttomta.

Les også: Slik blir det på Skogsåsen

Hovedbildet viser de foreløpige omrissene (i hvitt) til matvarebutikken med boligene oppå den, en høyblokk på syv etasjer med næring i første etasje, en barnehage med seks avdelinger og en avlang boligblokk.

– Området får et moderne og funksjonelt torg med et bakeri, en kafé eller en restaurant, samt virksomheter som for eksempel et apotek, en bokhandel og en frisørsalong, sier prosjektsjefen.

SKAL RIVES: Flistårnet er vurdert som kulturminne, men er ikke funnet bevaringsverdig.
SKAL RIVES: Flistårnet er vurdert som kulturminne, men er ikke funnet bevaringsverdig. Foto: Yana Stubberudlien

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Kystverkets beregning av oljeutslipp: 350 liter

Kystverket krever at Langhus-firmaet som er ansvarlig for oljeutslipp til Tussetjern må gjøre rede for tiltak innen 9. juli. Det tas nå utgangspunkt i utslipp av 350 liter olje, som er mye større enn det som var antydet tidligere. Les hele saken

Til toppen