KLOAKKUTSLIPP FRA TOALETTENE: Til tross for at det var satt opp skilter på stranden, har det vært mange mennesker som badet der i dag.

Nyheter Bading i nærmiljø

KLOAKKUTSLIPP FRA TOALETTENE: Til tross for at det var satt opp skilter på stranden, har det vært mange mennesker som badet der i dag. (Foto: Bymiljøetaten i Oslo kommune)

Fraråder bading på Hvervenbukta grunnet kloakkutslipp

Oslo kommune fraråder bading på Hvervenbukta inntil videre. Årsaken er et kloakkutslipp mandag 1. juni.

Det var et enormt press langs hele strandsonen i pinsehelgen. Stranden på Hvervenbukta var intet unntak.

Mandag 1. juni var det store problemer med toalettanlegget på Hvervenbukta, ifølge Bymiljøetaten (BYM) i Oslo kommune. Det viste seg at pumpene fra toalettene som pumper opp til pumpestasjonen ikke virket.

Vakthavende i Vann- og avløpsetaten (VAV) i Oslo, som har ansvar for pumpestasjonene, fikk inn en melding om at kummene ble overfylt og at kloakken fløt fra kummer i området. Det førte til at mye kloakk rant ut i sanden mandag 1. juni.

Skal skifte ut sanden

Tirsdag ettermiddag har BYM valgt å gå ut med en melding på sosiale medier hvor de fraråder bading på den populære stranden grunnet lokalt kloakkutslipp.

Samtidig har Oslo kommune sperret av området der kloakken har rent ut. Det har også blitt satt opp flere skilter på stranden for å opplyse om situasjonen, men det har allikevel vært mange mennesker som har badet der tirsdag, ifølge BYM.

Toalettene på stranden er midlertidig stengt som følge av situasjonen. BYM opplyser at de vil skifte ut sanden onsdag morgen.

Trygt å bade på de andre strendene

Foreløpig er det usikkert hvordan vannkvaliteten på Hvervenbukta er for tiden, men kommunen beroliger folket:

"Det skal mye til for at tarmbakterier overlever mer enn ett døgn i vann. De trives best nettopp i tarmen, ikke i sjøen", skrev BYM i kommentarfeltet på Facebook.

Tirsdag morgen har Oslo kommune tatt badevannsprøver, men svaret vil foreligge onsdag morgen. Kommunen vil da oppdatere saken med ny status.

BYM understreker at utslippet gjelder lokalt på Hvervenbukta. Det presiseres også at det skal være trygt å bade på de andre strendene i Oslo.

Tvillingbyene Kolbotn og Ski

Hvor lenge skal det få være sånn?

"Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye", skriver leser Anne Elisabeth Henriksen fra Kolbotn. Les hele saken

Gjersjøelva natur- og kulturpark

Ferdig med restaureringen av ruinene etter Stubljan

Gjersjøelva natur- og kulturpark fikk i 2018 en halv million kroner av Sparebankstiftelsen til restaurering av ruinene etter en nedbrent herregård ved Hvervenbukta. Det har vært et utfordrende arbeid å bygge opp muren på nytt. Frank Westgaard fra Svartskog har gjort et formidabelt arbeid. Sjekk resultatet! Les hele saken

Til toppen