Petter Eker (50) har hatt ubudne gjester i løpet av helgen. De har stjålet smykker, klær, medisiner og kontanter, men latt de dyreste verdiene ligge igjen.
Nyheter
Petter Eker (50) har hatt ubudne gjester i løpet av helgen. De har stjålet smykker, klær, medisiner og kontanter, men latt de dyreste verdiene ligge igjen. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Frekt innbrudd på Oppegård

I løpet av helgen har tyver tatt seg inn i en enebolig i Durendalveien på Oppegård. Huseier, Petter Eker (50), synes det er guffent at noen har romstert i tingene hans, og tatt med seg både sokker og undertøy, i tillegg til smykker, medisiner og kontanter.

Petter Eker (50) var bortreist i helgen og kom hjem til et trist syn. Noen har i løpet av helgen tatt seg inn i eneboligen i Durendalveien på Oppegård, og forsynt seg med både smykker, kontanter, klær, mat og drikke.

– Det er guffent at noen har romstert i tingene mine, at de til og med har tatt med seg undertøy og sokker.  De har lagt igjen sine egne klær og spist mat og drukket fra flasker, sier Eker.

Knuste dørene

Eker har tatt over huset etter sin mor som  nettopp har flyttet ut til en nærliggende bolig. Han forteller at han kom hjem etter å ha vært bortreist i helgen og oppdaget at døren på baksiden av huset var tatt av hengslene.

Ps. Saken fortsetter under bildet!

KNUSTE DØRENE: Tyvene har knust dørene og tatt seg gjennom flere innerdører i huset for å få tilgang til alle tre etasjene.
KNUSTE DØRENE: Tyvene har knust dørene og tatt seg gjennom flere innerdører i huset for å få tilgang til alle tre etasjene. Foto: Veronica Grude Docker

 

– De har rett og slett bare knust treverket og løftet døren av, og knust seg gjennom alle innerdørene som var låst. Jeg merket det når jeg kom ti på åtte i morges. Vi fikk bare bråstoppet og ringt politiet, og de kom i løpet av en halvtime, sier Eker som er svært fornøyd med politiets innsats.

– De har tatt fingeravtrykk og fotavtrykk og tyvene har jo lagt igjen mange spor, sier Eker.

Ikke tatt det dyreste

 Til tross for at tyvene har saumfart hele huset, som er på tre etasjer, har de ikke tatt de dyreste verdiene ifølge Eker. 

– De har ikke tatt de dyreste smykkene som diamantringer og heller ikke kunst eller antikviteter. De er kun 1500 dollar jeg hadde liggende som jeg hadde fått til 50-årsdagen min fordi jeg skal reise til USA, sølvsmykker og klær de har tatt. De har ikke engang rørt verken øl eller sprit, sier Eker.

SMYKKETYVER: De frekke tjuvraddene har stjålet sølvsmykker, og endevendt huset, men ikke tatt diamantringer eller andre store verdier.
SMYKKETYVER: De frekke tjuvraddene har stjålet sølvsmykker, og endevendt huset, men ikke tatt diamantringer eller andre store verdier. Foto: Veronica Grude Docker

I tillegg forteller han at det ligger igjen tre laptoper og de har ikke rørt TVene. Eker hadde også to safer som har blitt brutt opp, i disse lå det mest papirer forteller huseieren, og det har de ikke tatt. 

 – Det er litt guffent vi har bodd her i 50 år og moren min i 90 år. Oppegård Syd er jo et hellig sted, det skjer jo aldri sånne ting her, men det har det nå da. Det er ikke noe koselig å legge seg her når man vet det har vært noen inne i huset, sier Eker.

Ønsker tips

Politiet har så langt vært på åstedet og sikret spor, men har ingen tips i saken. 

– Vi fikk meldingen 08.02 i morges, nå analyserer vi sporene fra åstedet. Det er foreløpig ingen ledetråder ti lhvem det er, og vi ønsker gjerne tips fra naboer eller noen i omegn som kan ha sett noe som kan ha relasjon til innbruddet, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Kari Monsen. 

ROLIG STRØK: Petter Eker synes det er ekkelt at det skjer slike ting i nabolaget på Oppegård.
ROLIG STRØK: Petter Eker synes det er ekkelt at det skjer slike ting i nabolaget på Oppegård. Foto: Veronica Grude Docker
Til toppen