- Frivillige oppdrag må synliggjøres, sier Frivillighetskoordinator Heidi Berentsen
Nyheter
- Frivillige oppdrag må synliggjøres, sier Frivillighetskoordinator Heidi Berentsen (Bilde: )

Frivillighet og samarbeide

Organisasjoner som har behov for å få utført oppdrag, og personer som ønsker å gjøre noe, kan møtes i kommunestyresalen tirsdag den 14. februar.

Da arrangeres Frivillighetsforum, som er et åpent møte for alle som deltar, eller ønsker å delta i frivillig arbeid. Møtet foregår mellom klokken 18.00 og 21.00.

– For egen del er det et ønske om å å bli bedre kjent med frivilligheten, samtidig har vi som mål å synliggjøre behov, sier folkehelserådgiver og frivillighetskoordinator Heidi Berentsen i Oppegård kommune.

– Det er et generelt behov for frivillighet, Det er også et behov for enkeltmennesket å ha noe å engasjere seg i. Så det vil være en «vinn, vinn» situasjon for begge parter, sier rådgiveren.

Les også: Gikk du glipp av ordførerens hedring? Se den i sin helhet her!

Vitalt

Hovedtema denne kvelden vil være synliggjøring av frivillige oppdrag og hvordan lag/foreninger for eksempel kan få hjelp av en nettside som frivillig.no.

HÅPER DU KOMMER: Frivillighetskoordinator Heidi Berentsen i Oppegård kommune.
HÅPER DU KOMMER: Frivillighetskoordinator Heidi Berentsen i Oppegård kommune. Foto: Jan Erik Range

Nettsiden Frivillig.no ble startet av Frivillighet Norge i desember 2015. Målet er å gjøre det enklere for folk å gjøre en frivillig innsats og enklere for organisasjoner å finne frivillige.

Les også: Helle Gravli vant Frivillighetsprisen!

Engasjement 

Oppegård kommune har også lagt opp en egen hjemmeside med frivillighet som tema.

– Fint om folk kommer med innspill om hva denne siden må inneholde for at den skal brukes, slik at det blir en levende side, sier Berentsen.

– Det er veldig mange som ønsker å engasjere seg , og kommunen kan legge til rette for at det skal være lett synlig at innbyggere kan orientere seg om hva en kan gjøre frivillig.

 

 

 

 

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen