ØNSKER Å BRYTE GRENSENE: Amit Ighani  (H) ønsker større valgfrihet for elever i den videregående skolen-
Debatt
ØNSKER Å BRYTE GRENSENE: Amit Ighani (H) ønsker større valgfrihet for elever i den videregående skolen- (Bilde: Høyre)

– Fylkesgrenser er til for å brytes

Akershus Høyre vil at ungdommer skal få velge hvilken videregående skole de skal gå på

Vi er heldige, vi som bor i Akershus. De borgerlige partiene, med Høyre i spissen, innførte fritt skolevalg i 2002, som innebærer at elevene selv kan velge hvilken skole de vil gå på.

Før var det slik at politikerne bestemte for deg, via postnummeret ditt. Nå er det helt opp til deg. Og nært sagt alle kommer inn på skolen de søker – det er uten tvil en suksess!

Velge selv

For Høyre er det en verdi i seg selv at man får velge selv på ting som angår sitt eget liv. Enten det gjelder hvor man skal få behandling, hvilken TV-kanal man vil se på, eller hvor man skal gå på skole.

Alle disse tingene tar vi som selvsagt i dag, men det er ikke mange årene siden det var et valg politikerne tok for deg. Dette er en rettighet Høyre kjempet for og fikk gjennom, og som stadig trues av Arbeiderpartiet, som ønsker å frata folk disse rettighetene.

Bryte grenser

Men vi gir oss ikke her! Fylkesgrenser er til for å brytes, og Akershus Høyre vil at ungdommer skal få velge hvilken videregående skole de skal gå på, uavhengig av hvilket fylke du bor i.

Det betyr at elever i Oppegård kan velge en skole i Oslo, uten å måtte flytte til Oslo.

Mens dette i dag er en mulighet kun for de med tykk lommebok og muligheten til å kjøpe leiligheter i Oslo, skal dette bli en mulighet for alle.

 

Nyheter Hogsten langs Kolbotnvannet

Utbyggeren fikk grønt lys til å hogge ned titalls trær i kantsonen

Tidligere denne uken fikk Oppegård Avis flere meldinger fra innbyggerne som reagerer på at utbyggeren av Storebukta og Veslebukta hadde hogget ned flere løvtrær langs Kolbotnvannet, en til fire meter fra vannet. Det viser seg at utbyggeren har fått tillattelse fra kommunen. Les hele saken

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen