STÅR PÅ: Lokalpolitiet hadde mange ting å henge fingrene i denne helgen.
Nyheter
STÅR PÅ: Lokalpolitiet hadde mange ting å henge fingrene i denne helgen. (Bilde: Oppegård Avis)

Fyllekjøring, slåssing og nasking på senteret

Dette er noen av sakene lokalpolitiet måtte håndtere denne helgen.

Vi starter helgens politirunde her i Oppegård, nærmere bestemt på Kolbotn.

Den eneste hendelsen i kommunen vår denne helgen var et fyrverkeri på Kolbotn lørdag kveld. Politiet fikk en melding om noen som feiret kinesisk nyttår og sendte opp raketter, uten at det skapte noen videre dramatikk.

Personene hadde søkt om tillatelse til oppskytingen, og dermed var alt i skjønneste orden for nyttårsfeiringen. 

Tatt for nasking

Fredag den 27. januar, nærmere bestemt på Ski storsenter.

En mann i 20-årene ble bortvist fra senteret etter å ha stjålet varer og spyttet etter vekterne som tok ham.

Mannen hadde stjålet for mindre verdier inne på Meny da han ble tatt, og han roet seg ned på stedet etter at vekterne tilkalte politiet.

Forholdet, som skjedde ved 17-tiden på ettermiddagen, er anmeldt.

Ruspåvirket kjøring og ulykke

En halv time senere måtte Øst politidistrikts patruljer rykke ut til Vinterbro.

Der stanset de en mann i 40-årene for kjøring i påvirket tilstand. En spytteprøve på stedet slo ut på bruk av cannabis, og forholdet er anmeldt. Dermed blir det neppe noe bilkjøring på mannen med det første!

Rundt en time senere samme dag ble det utrykning til Askimveien/Kråkstad, etter at det kom inn melding om en trafikkulykke.

Det var her snakk om en singelulykke. Sjåføren ble fraktet til Ullevål sykehus med brystsmerter.

Bilbrann

Ved 19.30-tiden samme dag kom det inn en dramatisk melding fra Tangen brygge på Nesodden. En bil sto i full fyr, og nødetatene rykket ut.

Sjåføren hadde klart å komme seg ut av bilen på egenhånd, og var raskt i gang med slukningsarbeidet selv. Det var aldri noen spredningsfare i brannen, og det ble heller ingen personskade i brannen, som startet i bilens motorrom.

Fyllebråk og slåsskamp

Med helgens festligheter kommer det alltids en og annen situasjon opp hvor det kan gå litt for hett for seg.

Ved midnatt natt til lørdag den 28. januar ble en mann i 30-årene bortvist fra Spydeberg sentrum ut natten.

Mannen var beruset og bød, ifølge politiet, opp til bråk utenfor et utested. Det satte lovens lange arm liten pris på, og fikk mannen fjernet og bortvist.

Lørdag den 28. januar måtte politiet rykke ut til Ås sentrum etter melding om en slåsskamp.

Da politiet kom til stedet var slåsskampen avsluttet, men en person hadde blitt skadet.  Et tyvetalls personer var på festen, men det er usikkert hvor mange som var involvert i slåsskampen.

Dette var rett og slett en privatfest som hadde kommet ut av hende. Personene på festen var I slutten av tenårene. Det ble ikke opprettet en anmeldelse fra patruljen, og det var heller ingen større skade på personene innblandet.

Mer fyllekjøring og trafikk-kontroll

Ved 14-tiden søndag den 29. januar hadde politiet en kontroll på E18 ved Nygård i Ås. 87 bilførere ble kontrollert, og en bilfører ble anmeldt for å kjøre bilen sin uten forsikring.

Vi tar også med en meldingfra E6 ved grensen mot Oslo klokken 14.40 søndag ettermiddag den 29. januar. En mann i 50-årene ble tatt av politiet for å kjøre for fort. Hastigheten var 129 kilometer i timen i 80-sonen. Slikt blir det førerkortbeslag av!

Førerkortbeslag og anmeldelse ble det også for en billist i Trøgstad ved 22-tiden søndag den 29. januar.

En mann i 40-årene var overstadig beruset bak rattet, og måtte ta apostlenes hester fatt med en anmeldelse på kjøpet.

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen