FYLLEKJØRERE: I helgen har politiet måtte ta seg av flere berusede førere.
Nyheter
FYLLEKJØRERE: I helgen har politiet måtte ta seg av flere berusede førere. (Bilde: UP)

Fyllekjørte med barn i bilen

Politiet har måtte hanskes med to grove tilfeller av fyllekjøring i helgen. Én av førerne hadde med barn i bilen.

På ettermiddagen fredag 3. mars måtte politiet rykke ut på to separate meldinger om mistenkelig kjøring, hvorav den ene kjørte med høy promille og barn i bilen.  Ellers det helgefyll og tyveri som preger helgens politiarbeid. 

Full svenske i bobil

De første meldingene om mistenkelig oppførsel på motorveien fikk politiet i 17.00- tiden, fredag 3. mars. Politiet stoppet en bobil med svensk fører på utsiden av Nøstvedttunnelen i nordgående retning. 

– Vi fikk melding om en bobil som vinglet fælt. Det var en veldig beruset, svensk mann i femtiårene.  Han hadde et barn med i bilen, og barnet ble tatt hånd om og overlevert til familie. Føreren ble tatt med inn tiI politistasjonen. Han hadde så høy promille at han var så ute av stand til å ta vare på seg selv at han måtte bli med på avrusing hos politiet, sier Rune Persen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Ifølge politiet gjenspeiler promillen kjøringen hans, og det kom flere meldinger inn om samme sjåfør. 

– Det er veldig fint at publikum melder fra til oss, det gjør at vi kan spisse litt aktiviteten våres også, sier Persen. 

Les også: Fire avskiltet på Sofiemyr

Veldig beruset 

Litt senere fredag 4. mars, i 18.30 tiden, fikk politiet inn nok en melding om mistenkelig kjøring på E6 ved Taraldrud, i sydgående retning. 

– Vi får melding om en bil som vingler og går i litt lav hastighet. Dette fremstår som mistenkelig for melderen. En politienhet fanger opp den bilen, og det er en veldig beruset sjåfør som blir tatt, sier Persen. 

Mannen er i midten av tyveårene, av utenlandsk opprinnelse, men bosatt i Oslo.

– Han blir arrestert for å sette seg opp mot politiet, og det blir en videre oppfølging samt at at mannen mister førerkortet sitt, opplyser Persen.   

Les også: Grovt tyveri og snøballkasting

Tjuvradder på "Outleten"

Lørdag 4. mars i 16.00-tiden ble en østeuropeisk mann, tidlig i tyveårene, tatt for å stjele varer for omtrent 5000 kroner på Vestby Outlet. 

– Han blir pågrepet for ha stjålet fortrinnsvis klær. Han er anmeldt for det forholdet og sitter hos politiet. Ettersom han er av utenlandsk opprinnelse jobbes det med utvisning fra landet, sier Persen.

Bygdeoppgjør

På Flateby i Enebakk ble en mann i trettiårene slått ned utenfor puben, og politiet rykket ut i 24.00-tiden natt til søndag 5. mars.

– Han har muligens har vært bevisstløs, og det ble pågrepet en mann i trettiårene i forbindelse med det. Det var håndgemeng utenfor puben, et klassisk bygdeoppgjør, sier Persen.

Beruset fører i Ås

Det har vært rattfyll også natt til mandag 6. mars. Politiet fikk melding i 03.00-tiden fra Esso på Ås, om en mann, tidlig i tjueårene,  som oppførte seg mistenkelig. 

– Bilen kjørte fra stedet, men patruljebilen har klart å fange opp bilen etterpå. De stoppet bilen for kontroll og det viste seg at vedkommende var påvirket og ikke har førerkort. Han ble tatt med inn for mistanke om alkoholpåvirkning, og ble dimmitert etter undersøkelse, opplyser Persen.

Les også: Full hotellgjest og innbruddsforsøk

Fyllehelg

Ellers opplyser politiet om at det har vært flere personer som har blitt tatt hånd om i løpet av helgen, i Askim, fordi de har vært overstadig beruset.

– De har ikke vært i stand til å ta vare på seg selv, men det var ingen voldelige forhold, opplyser Persen.

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen