FORTVILET: Daglig leder Hege Frøyna i OI er fortvilet over bomben fra brannsjefen, som gjør at årets fyrverkeri-overskudd kan gå opp i røyk.
Nyheter
FORTVILET: Daglig leder Hege Frøyna i OI er fortvilet over bomben fra brannsjefen, som gjør at årets fyrverkeri-overskudd kan gå opp i røyk. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Fyrverkerismell for OI

Et sekssifret beløp kan bokstavelig talt gå opp i røyk etter avslag på salg av fyrverkeri.

Feiringen av årets siste dag og overgangen til et nytt år, kan bokstavelig talt gå opp i røyk for Oppegård IL.

Opprinnelig hadde idrettslaget tenkt, tradisjon tro, å selge fyrverkeri for å skaffe hardt tiltrengte penger til håndballgruppen i laget. Nå har imidlertid brannsjefen gitt avslag på idrettslagets søknad om å få selge raketter og annet fyrverkeri.

KRITISK TIL AVSLAGET: – Vi mener vi oppfyller alle kriterier for salg av fyrverkeri her på klubbhuset, sier Hege Frøyna.
KRITISK TIL AVSLAGET: – Vi mener vi oppfyller alle kriterier for salg av fyrverkeri her på klubbhuset, sier Hege Frøyna. Bilde: Anders Nordheim Dahl

– Alvorlig

Daglig leder i Oppegård IL, Hege Frøyna, er mildt sagt fortvilet over situasjonen, som kan få store følger for driften av håndballen i idrettslaget neste år.

– Vanlig fortjeneste for et frverkerisalg ligger på 100 og 150.000 kroner. Dette er mye penger, og vil i så fall gi håndballgruppen et litt større spillerom til å investere i utstyr, drakter, kurs og andre ting som krevet for å drive håndballvirksomhet for mange hundre store og små. Dersom disse pengene ikke kommer inn, må de komme inn på andre måter, og da snakker vi i så fall kanskje om å måtte øke dugnadsbelastningen eller i verste fall måtte øke foreldrebetalingen, sier Frøyna. Overraskelse?

Hun stiller seg spørrende til begrunnelsen for avslaget. Begrunnelsen for avslaget er, ifølge brannvesenet, at Oppegård IL ikke har tilstrekkelig med daglig handelsvirksomhet, som er ett av kriteriene for å kunne selge fyrverkeri.

Haster

Avslaget har vært en kalddusj for håndballgruppen, som har hatt det anstrengt økonomisk lenge.

– I 2016 har håndballgruppen vært utrolig flinke og nøkterne med kostnader. De har stått på for å få inn inntekter, og har hatt en fin økning. Alt i alt går gruppen omtrent break even i 2016, men det er klart at handlingsrommet hadde blitt langt større med inntekter fra fyrverkerisalget. Vårt håp nå er at kommunen og brannsjefen skal snu i sitt vedtak, og se hvor viktig disse inntektene er for at vi skal gi et godt tilbud til de mange som spller håndball i laget, sier Frøyna.

Det begynner dessutten å haste dersom salget i det hele tatt skal kunne reddes.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SIER NEI: Brannsjef Dag Christian Holte i Follo Brannvesen.
SIER NEI: Brannsjef Dag Christian Holte i Follo Brannvesen. Foto: Yana Stubberudlien

Derfor får de avslag

Brannsjef Dag Christian Holte i Follo Brannvesen mener avslaget er godt begrunnet.

– Vi går ikke inn i enkeltsaker, men har retningslinjer å forholde oss til i forhold til håndtering av eksplosiver. Den som søker om å selge fyrverkeri må være innenfor disse kriteriene, sier han.

– Brannvesenet gir derfor i år, som i fjor, avslag på Oppegård ILs søknad om handel med pyrotekniske varer. Vi ønsker ikke å kommentere enkeltsaker, annet enn at brannvesenet er satt til å vurdere denne type søknader ut ifra kravene som fremkommer i forskrift om håndtering av eksplosjonsfarlig stoff, sier han.

– Vilkårene for tillatelse til handel med pyrotekniske varer fremgår av § 9-3 og presiseringer gitt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, sier han.

Debatt Debattinnlegg

– Ny kurs nå!

"Høyre og KrF synes umettelige i sin appetitt på å bygge ned lokale skoger, selge kommunal eiendom og legge til rette for utbygging av Svartskog og Rikeåsen. MDG ønsker ny kurs i lokalpolitikken", skriver gruppelederen for Oppegård MDG, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen