HOLD DEG PÅ LAND: Algemengden i Kolbotnvannet er stor for tiden, og det tilrådes ikke å bade verken for deg eller for din firbente venn.
Nyheter
HOLD DEG PÅ LAND: Algemengden i Kolbotnvannet er stor for tiden, og det tilrådes ikke å bade verken for deg eller for din firbente venn. (Bilde: Synnøve Sundby Fallmyr)

Store mengder giftalger i Kolbotnvannet

Kommunen advarer mot høyt algenivå i vannet, og mot bading for både mennesker og dyr.

Prøver fra Kolbotnvannet analysert 24. august viser betydelige mengder cyanobakterier. Hunder bør ikke bade i vannet.

Så mye er det akkurat nå

Mengden algegift er 5,4 µg/l microcystin i overflatevann. Grensen for drikkevann er 1 µg/l, så hunder bør ikke bade i vannet. Grensen for badevann er 10 µg/l, men giftmengden kan øke.

Les også: Nå skal matavfallet ditt i egen, grønn pose!

Kommunen gjør samtidig\ oppmerksom på at det ikke er lagt til rette for bading i Kolbotnvannet, og opplysersamtidig at de vil følge situasjonen med flere prøver de neste ukene.

HOLD DEG PÅ LAND: Algemengden i Kolbotnvannet er stor for tiden, og det tilrådes ikke å bade verken for deg eller for din firbente venn..
HOLD DEG PÅ LAND: Algemengden i Kolbotnvannet er stor for tiden, og det tilrådes ikke å bade verken for deg eller for din firbente venn.. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

 

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen