Gigantisk døgnhvileplass åpnet rett ved Oppegård

Men hvileplassen er kun midlertidig. Om noen år håper utviklerne å bygge en permanent plass på Taraldrud rett ved Oppegård-grensen.

Mandag 31. oktober klokken 12.00 klippet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen snoren og åpnet en helt ny og stor ny døgnhvileplass for yrkessjåfører langs E6 ved Fugleåsen i Ski kommune, bare få minutters kjøring fra Oppegård. 

Den nye, midlertidige døgnhvileplassen har plass 100 vogntog, der yrkessjåfører kan ta sin lovpålagte døgnhvile.

PS! Klikk play i videosaken for å se fra åpningen av døgnhvileplassen. Saken fortsetter under bildet.

ENORM: Her på Fugleåsen, rett i Oppegårds bakgate, er det nå åpnet en gigantisk trailerparkering. Eierne av området har likevel et mål å åpne en permanent plass på Taraldrud på sikt.
ENORM: Her på Fugleåsen, rett i Oppegårds bakgate, er det nå åpnet en gigantisk trailerparkering. Eierne av området har likevel et mål å åpne en permanent plass på Taraldrud på sikt. Foto: Anders Nordheim Dahl

Postitiv Ski-ordfører

Døgnhvileplassen er åpen hele døgnet og sjåførene får tilgang et servicebygg med toaletter, vask- og dusjanlegg. 

– Det er fint å få dette tilbudet på plass for dem som er ute og kjører på veiene våre. Dette er noe som næringen i Ski har etterspurt lenge. Hvis man ikke har et godt tilbud til er tilpasset denne brukergruppen, ender det opp med å stå andre steder vi ikke ønsker at de skal stå, sier Ski-ordfører Tuva Moflag. 

– Det er viktig politikk at de som kjører trailere og vogntog også skal ha et godt arbeidsmiljø og at de skal hvile underveis, og for trafikksikkerheten er det viktig for oss alle, sier Moflag. 

PS! Saken fortsetter under videoen. Her kan du se døgnhvileplassen fra fugleperspektiv!

Klikk her for å se døgnhvileplassen på fugleåsen - fra fugleperspektiv

Ønsker permanent plass på Taraldrud

Denne døgnhvileplassen skal stå midlertidig, nærmere bestemt en fem til seks år. Etter dette har man et ønske om en permanent løsning, som er planlagt enda nærmere Oppegård enn Fugleåsen. 

SNAKKER SAMMEN: Terje Rønning i Åsland Næringspark AS, her i samtale med Ski-ordfører Tuva Moflag, ønsker å sikt en permanent døgnhvileplass på Taraldrud.
SNAKKER SAMMEN: Terje Rønning i Åsland Næringspark AS, her i samtale med Ski-ordfører Tuva Moflag, ønsker å sikt en permanent døgnhvileplass på Taraldrud. Foto: Hans Kristian Barbøl

Daglig leder Terje Rønning i Åsland Næringspark AS, som eier området døgnhvileplassen er bygget på, forteller at man har et ønske om å få realisert planene om en permanent døgnhvileplass på alunskiferdeponiet  i Taraldrudkrysset ved Oppegårds grenser, og rett ved det nye beredsskapsenteret. 

– Det er med stor glede vi åpner denne midlertidige døgnhvileplassen i dag, men på sikt er planen å etablere en permanent døgnhvileplass på Taraldrud. Først må vi få klarlagt hva som skal gjøres med alunskiferdeponiet, men på sikt er dette stedet vi ønsker å legge en slik hvileplass, sier Rønning. 

Her ligger døgnhvileplassen

Her kan du se på kartet hvor den nye døgnhvileplassen skal ligge.

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Til toppen