ØNSKER FLERE VINTERSYKLISTER: Anna Lina Toverud håper mange innbyggere vil få glede av vintersykling denne vinteren.
Nyheter
ØNSKER FLERE VINTERSYKLISTER: Anna Lina Toverud håper mange innbyggere vil få glede av vintersykling denne vinteren. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Gir bort 100 piggdekk

Kommunen deler ut gratis vintersykkelpakker til de 100 første som har meldt seg som vintersyklister.

– Målet med kampanjen er å få flere til å sykle om vinteren, sier ansvarlig for sykkelprosjektet i Oppegård, Anna Lina Toverud.

Hun sier de fleste setter bort sykkelen når det det blir mørkt og kaldt, og det kommer snø. 

– Mange av dem som prøver piggdekk blir imidlertid positivt overrasket over hvor godt dekkene sitter på vinter-is. Vi anbefaler derfor flere å prøve dette, sier Toverud.

PS! Saken fortsetter under bildet!

GIR BORT 100 PIGGDEKK: – Snø er ingen god unnskyldning for å la sykkelen stå om vinteren, men husk at v intersykling krever gode piggdekk slik at veigrepet blir godt, sier prosjektansvarlig for sykkelprosjektet i Oppegård, Anna Lina Toverud, og daglig leder og eier av Sykkelboden Kolbotn, Tore Bekken.
GIR BORT 100 PIGGDEKK: – Snø er ingen god unnskyldning for å la sykkelen stå om vinteren, men husk at v intersykling krever gode piggdekk slik at veigrepet blir godt, sier prosjektansvarlig for sykkelprosjektet i Oppegård, Anna Lina Toverud, og daglig leder og eier av Sykkelboden Kolbotn, Tore Bekken. Foto: Yana Stubberudlien

 

Fjorårets vintersykkelkampanje fikk svært god respons. Kommunen måtte utvide deltakelsen fra opprinnelig 100 deltakere til 115. Alle fikk gratis vintersykkelpakker med piggdekk, dekkskift, lykter og reflekser. Nå gjentar kommunen suksessen.

Gratis vintersykkelpakker

– Påmeldingen til årets vintersykkelkampanje startet den 10. oktober og er nå avsluttet. Etter å ha mottatt over 100 søknader, har vi plukket ut 100 deltakere. Disse får gratis vintersykkelpakker i de nærmeste dagene, sier Toverud.

Hun legger til at når kampanjen er slutt i april, vil deltakerne få en e-post fra
kommunen der de blir bedt om å svare på noen spørsmål om hvordan det var å være vintersyklist i Oppegård.

Ønsker flere syklister

Toverud sier sykkeltelleren i Skiveien viser at antall passerende syklister øker, men det er bare ti prosent av sommersyklistene som fortsetter å sykle om vinteren. 

– En av målsettingene i kommunens sykkelstrategi er å få folk til å bruke sykkel til dagligreiser hele året. Dette gir både helse og miljøgevinster. Hvis alle som bruker bil til jobben bytter til sykkel en dag i uken, vil vi redusere biltrafikken med 20 prosent, sier Toverud.

Instagram-konkurranse

Tre sykkelkommuner, Asker, Skedsmo og Oppegård, arrangerer også en Instagram-konkurranse. Konkurransen er åpen for alle vintersyklister.

 

VANT I FJOR: Dette bildet vant fjorårets Instagram-fotokonkurranse.
VANT I FJOR: Dette bildet vant fjorårets Instagram-fotokonkurranse. Foto: Tore Asbjørnsen

 

– Ta et bilde som inneholder noe om sykkel og vinter, og tag det med  emneknagg #vintersyklist17, sier Toverud.

Hun sier det skal deles ut en premie for det beste bildet etter at kampanjen er avsluttet den 22. april 2017.

Kle deg riktig for vintersykling

– Det er ingen grunn til å sette fra seg sykkelen om vinteren, og det gjelder både voksne og barn. Husk at med gode piggdekk får du kontroll på isen, sier daglig leder og eier av Sykkelboden på Kolbotn, Tore Bekken.

Han anbefaler å investere i gode piggdekk av myk, men holdbar gummi med skarpe stålpigger. Ifølge Bekken ligger en gjennomsnittlig pris på rundt 700 kroner per piggdekk.

Oppegård Avis har spurt ham om hvordan man kler seg riktig for vintersykling.

– Bruk vanlige vinterklær eller skiklær. Det kan være en fordel med jakker som er lange på ryggen og ermene. Husk votter, refleks og lykt. Det er ekstra viktig å bli sett på mørke vinterdager. Gul refleksvest gjør at du synes godt, både i mørket og når det er lyst. Refleks rundt anklene er også smart. Jo lavere refleksen sitter, jo lettere er det for bilistene å se deg, sier Bekken.

Stor interesse for elsykler

–Togstreiken gjorde at det ble flere pendlere med sykkel. Vi opplever en fenomenal interesse for elsykler hos pendlerne. Fordommene for elsykler har blitt endret. Stadig flere får øynene opp for dem, sier Bekken.

Ifølge ham utgjorde salget av elsyklene hos dem hele 30 prosent av sykkelsalget i forbindelse med pendling.

– En bra elsykkel koster rundt 25.000 kroner i snitt, men prisene varierer fra rundt 10.000 kroner for den billigste modellen til 150.000 kroner for en terrengmodell i karbon med demping foran og bak, sier Bekken.

Han sier det er mulig å låne elsykkel hos Sykkelboden gratis for å prøvekjøre den en dag til og fra jobben.

 

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Til toppen