PÅ BANEN IGJEN: Per Edmund Mordt er på banen igjen som megler på Kolbotn!
Nyheter
PÅ BANEN IGJEN: Per Edmund Mordt er på banen igjen som megler på Kolbotn! (Bilde: Synnøve Sundby Fallmyr)

Gjør comeback på Kolbotn

Per Edmund Mordt er på banen igjen - som megler på Kolbotn!

– Dette blir bra, Kolbotn er jo min hjemmebane, sier Per Edmund Mordt og skuer utover sentrum fra sin nye arena i Kolbotnveien.

Elitedivisjonen av meglere blir enda litt tøffere i år, nå som den drevne 52-åringen er klar for ligaen. Med seg på laget har han Bent Norderhaug og Kjell Ove Loeshagen, og trioen har ingen planer om å legge seg i forsvar.

…og med det lar vi fotball-metaforene ligge – i hvert fall en stund. Men vi konstaterer for ordens skyld at den tidligere stjernefotballspilleren fra Sofiemyr nå er eiendomsmegler, og at karrieren nå har tatt ham til Kolbotn og det ferske meglerkontoret Attentus.

PS! Saken fortsetter under bildet!

STJERNE: Kolbotn-gutten vant europacupen med svenske IFK Göteborg.
STJERNE: Kolbotn-gutten vant europacupen med svenske IFK Göteborg. Foto: Arkivbilde

Fotballspiller

Da Per Edmund Mordt spilte i IFK Göteborg på 80-tallet, oppnådde han mye: Semifinale mot Barcelona i serievinnercupen, seier i UEFA-cupen, tre svenske mesterskap og lisens som eiendomsmegler!

– Det var viktig også den gang å tenke på hva man skulle gjøre etter karrieren. Så jeg tok meglerutdannelsen mellom treningene, forteller Mordt.

Den har han fått god bruk for, helt siden 1995 da han startet opp som megler i Drøbak. Der har han vært siden, frem til nå.

Les også: Nå får alle i KIL samme utstyr

– Det skal bli utrolig moro å selge boliger der jeg hører hjemme. Nå kan jeg med hundre prosent troverdighet fortelle hvordan det er å vokse opp på stedet, og hva det innebærer å bo i Oppegård, sier Mordt.

PS! Saken fortsetter under bildet!

PÅ BANEN IGJEN: Per Edmund Mordt er på banen igjen som megler på Kolbotn!
PÅ BANEN IGJEN: Per Edmund Mordt er på banen igjen som megler på Kolbotn! Foto:  Thomas N. Witsø-Bjølmer

Fra Sofiemyr

52-åringen vokste opp i Bjørnstjerne Bjørnsons vei på Sofiemyr, hvor hans største bekymring var «Tårnåsen-indianerne» som herjet på Kolbotn den gang.

Også i mesteparten av sitt voksne liv har Mordt bodd i Oppegård. Dermed har han hatt anledning til å følge den enorme utviklingen som har skjedd i kommunen dag for dag.

Les også: Kolbotn beholder plassen i toppserien!

– Jeg synes utviklingen har vært positiv og at Oppegård fortsatt er et flott sted å bo.

Selv er han med på å selge en av de største utbyggingene, nemlig Sentralen på den gamle trelasttomta på Myrvoll.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SAMMEN MED GODE KOLLEGAER: Her er Ped Edmund Mordt sammen med Attentur-kollegaene Bent André Norderhaug og Kjell Ove Loeshagen.
SAMMEN MED GODE KOLLEGAER: Her er Ped Edmund Mordt sammen med Attentur-kollegaene Bent André Norderhaug og Kjell Ove Loeshagen. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Opp- og nedturer

Ettersom han har vært i gamet i over 20 år, har han også vært en del av opp- og nedturer i eiendomsmarkedet.

– Situasjonen de siste årene, hvor boliger dobler seg i verdi på ti år, er ganske spesiell. Det har jo mye med renten å gjøre, og jeg håper de unge i dag forstår at dette ikke kommer til å vare evig.

Les også: Bli med på Kolbotns juniorlag - søker spillere

I dag er det vanlig at godt voksne ektepar selger huset og flytter i leilighet. Disse objektene er Mordts favoritter:

– Det er en sann fryd å selge huset til en 70-åring som nesten hele livet har tatt godt vare på hjemmet sitt. Eneboligene har gjerne også store tomter og masse å tilby de yngre familiene som gjerne flytter inn. Det liker jeg!

PS! Saken fortsetter under bildet!

SAMMEN MED GODE KOLLEGAER: Her er Ped Edmund Mordt sammen med Attentur-kollegaene Bent André Norderhaug og Kjell Ove Loeshagen.
SAMMEN MED GODE KOLLEGAER: Her er Ped Edmund Mordt sammen med Attentur-kollegaene Bent André Norderhaug og Kjell Ove Loeshagen. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Den straffen

Vi kan ikke avslutte denne artikkelen uten å ta med litt mer av Mordts fotballkarriere:

Den tidligere helten på venstrebacken har spilt i Kolbotn, Vålerenga, IFK, Brann og Drøbak-Frogn. Han har 31 landslagskamper. Høydepunktet var kanskje da han scoret mot Frankrike, eller da han taklet «Gud sjøl», Diego Maradona, på Ullevaal (1-0 til Norge).

– Også er det straffen, den må du vel ha med litt om?

– Jeg vet ikke om jeg tør spørre?

– Joda, folk snakker fortsatt om den. Du må bare ta med det, smiler Mordt.

Han kan gjøre det nå, men den gang, i 1986, var det ikke så gøy:

Les også: Ina gleder seg til landslagsdebuten

Det var semifinale i serievinnercupen mot Barcelona på Nou Camp, og kampen gikk til straffekonk. Foran 90.000 elleville spanjoler var det nesten ingen av svenskene som turte å ta ansvar. Selv lagkapteinen til IFK, Torbjørn Nilsson, sa nei. Loddet falt på 22-åringen fra Norge som aldri før hadde tatt en viktig straffe. Det gikk som det måtte gå; Mordt smalt kula over. Hele Sverige måtte trøstes. I en uke ga Norsk Hydro svenskene bensin til halv pris. Alt på grunn av «norrbaggen» fra Kolbotn.

I dag er fotballkarrieren definitivt over. Både korsbåndet og akillesen har sagt takk for seg. Da er det godt å ha en annen karriere å lene seg på. Og ikke minst en overgang til Kolbotn!

VISNING AV GAMLE KUNSTER: Per Edmund Mordt kan fortsatt traktere en ball. Selv med visning-skilt i hånden!
VISNING AV GAMLE KUNSTER: Per Edmund Mordt kan fortsatt traktere en ball. Selv med visning-skilt i hånden! Foto:  Thomas N. Witsø-Bjølmer

 

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen