BEKYMRET: – For meg virker regjeringen være mer opptatt av å omorganisere «Jernbanen i Norge» at de glemmer å tenke på passasjerene som faktisk skal sitte på togene våre, sier Hanne Opdan (Ap), ordføreren i Ski kommune.
Nyheter
BEKYMRET: – For meg virker regjeringen være mer opptatt av å omorganisere «Jernbanen i Norge» at de glemmer å tenke på passasjerene som faktisk skal sitte på togene våre, sier Hanne Opdan (Ap), ordføreren i Ski kommune. (Foto: Yana Stubberudlien)

– Glemmer å tenke på togpassasjerene

Ordfører Hanne Opdan (Ap) i Ski kommune er bekymret for sikkerheten til reisende på Follobanen.

– Brannvesenet i flere av landets største byer retter sterk kritikk mot sikkerheten i nye tunneler, sier Hanne Opdan og viser til artikkelen som ble publisert på nrk.no i går.

I artikkelen fremgår det at Bane NOR planlegger de samme sikkerhetstiltakene for tunnelen på Follobanen.

– Dette bekymrer meg sterkt, det er våre innbyggere og øvrige trafikanter som skal reise med Follobanen. Sikkerhet må være førende. Vi som skal reise med Follobanen må være helt trygge på at tunnelen er sikker og trygg, sier Opdan, og legger til at Bane NOR får kritikk av jernbanetilsynet.

Les også: – NSB må ta kundene sine på alvor

Bekymret for sikkerheten 

Opdan mener det er viktig å lytte til brannsjefens bekymring knyttet til sikkerheten, og frykten til direktøren i Statens jernbanetilsyn for at Bane NORs praksis om å bygge tunneler uten slukkevann og mekanisk ventilasjon vil redusere sikkerheten.

– For meg virker regjeringen være mer opptatt av å omorganisere «Jernbanen i Norge» at de glemmer å tenke på passasjerene som faktisk skal sitte på togene våre, sier Ski-ordføreren.

Opdan sier denne saken er så viktig for henne å få klarhet i at hun vil sende et brev til samferdselsministeren og be om en forsikring på at sikkerheten til de reisende på Follobanen er ivaretatt på aller beste måte.

Ketil Solvik-Olsen har trukket seg som samferdselsminister i dag. Jon Georg Dale skal mest sannsynlig ta over som ny samferdselsminister, ifølge NRK.

Les også: – Tunnelen blir svært sikker

Nyheter Politiets Nasjonale Beredskapssenter

Fraskriver seg ansvaret for nabovarsling

Ifølge prosjektsjef for Politiets Nasjonale Beredskapssenter (PNB), Paul Torgersen, er det ingen krav til forhåndsvarsling av støyende aktivitet fra byggeplassen på Taraldrud. Kommunen er ikke interessert i dette heller. – Støytesting og eventuell varsling av naboer er beredskapssenterets ansvar, sier fagsjef Kjersti Gram Andersen i Nordre Follo kommune. Les hele saken

Nyheter Idrettslaget og politiet advarer

Eldre mann blottet seg og onanerte ved klubbhuset på Sofiemyr

Mandag fikk politiet meldinger om flere tilfeller av blotting i Follo. Den første hendelsen skjedde på Sofiemyr klokken 17:00 da en eldre mann blottet seg og onanerte for en ung kvinne og en yngre jente like ved klubbhuset. Les hele saken

Til toppen