GJENBRUK: Kate Mysen viser frem en brøkdel av det hun tok med seg i handlevognen sin denne torsdags ettermiddagen. Noe av dette er allerede fraktet til OMA for videre salg. Så, hvis du er heldig, er kanskje støvlettene å finne på Sofiemyr for en billig penge!
Nyheter
GJENBRUK: Kate Mysen viser frem en brøkdel av det hun tok med seg i handlevognen sin denne torsdags ettermiddagen. Noe av dette er allerede fraktet til OMA for videre salg. Så, hvis du er heldig, er kanskje støvlettene å finne på Sofiemyr for en billig penge! (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Gratis skatter!

Noens skrot er andres gull! Annenhver torsdag har Frivilligsentralen gratis bruktmarked!

...og det meste kommer fra OMA (Oppegård Miljø- og Arbeidstreningssenter) sin gjenbruksbutikk på Sofiemyr.

– Det OMA ikke selger, gir de til oss. Et utvalg, altså, forklarer leder av Frivilligsentralen, Ida Madeleen Moe.

Suksess

ENGASJERTE: Leder av Frivilligsentralen, Ida Madeleen Moe, og daglig leder av OMA, Nora Charlotte Isachsen. Bilde:  Synnøve Sundby Fallmyr

Første gang dette ble arrangert, var før jul, og det vitnet til gjentakelse.

– Det var ikke mye som var igjen den torsdagen, smiler Moe.

Les også: Nytt, lokalt tilbud for de med demens

Det er ikke bare gamle bukser fra bestefar å finne her. Nei, her ligger alt fra flotte, nesten-som-nye skinnstøvletter, fjonge skjerf, retro kjøkkenvarer som kopper og fat, pyntegjenstander, vinterjakker, bluser og mye mer.

En hel handlevogn!

Inn døren kommer plutselig Kate Mysen med en hel handlevogn full av ting og tang!

– Jeg hadde egentlig tenkt å gi dette til Fretex, men så hørte jeg om dette! Jeg synes det er viktig å gi til det lokale markedet først, sier hun.

Les også: En godt, brukt julehandel

Mysen holder opp et par flotte støvletter, pizza-tallerkener, en (nesten) splitter ny mobiltelefon, kun brukt til tre-fire oppringninger, og mye mer!

Dette er ting hun ikke passer eller har bruk for selv lenger, og ville sørge for at noen andre kanskje fikk bruk for det.

Saken fortsetter under bildet.

EN HEL HANDLEVOGN: Kate Mysen hadde faktisk med seg en hel handlevogn full av brukte, ikke full så brukte, nye og gamle ting og klær!  Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

– Trist å kaste på dynga

– Gjenbruk er viktig! Og jeg synes det er så flott at det er i vinden nå! Jeg tar alltid vare på alt, og kaster sjeldent. Jeg begynte faktisk med kildesortering lenge før det fantes! Det var jo så trist å bare skulle kaste brukbare ting på dynga, sier Mysen.

Les også: Håndarbeidstreff for småbarnsforeldre

– Jeg får så vidt lov til å kaste en tannpirker - hvis den er knekt, skyter ektemannen humoristisk inn.

Riktig retro

Én av de som tok turen, var Jenni Kirkemo (26).

– Jeg har foreløpig funnet disse tallerkene her, sier hun, og viser frem fire blå-grå, ganske riktig rektro, tallerkener.

Les også: – Jeg er jo litt cowboy

Hun synes gjenbruk er viktig, og handler ofte selv brukte ting og klær.

– Det hender at jeg handler på Fretex hvis jeg er i nærheten. Dette tilbudet er både bra og viktig, både fordi det er miljøvennlig, men også fordi de som har mindre råd, kan finne ting de trenger, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

HUN FANT, HUN FANT: Jenni Kirkemo (26) har funnet noen fine, retro tallerkener på Frivilligsentralens gratis bruktmarked. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Skjønnshetssalong

I tillegg til bruktmarkedet, satt skjønnhetseksperten Marianna Mancini og ga gratis skjønnhetspleie av kundens ønske: negler, hår og sminke.

Hun reiser rundt med sitt "five minutes beauty fix", som hun vanligvis har på Greverud sykehjem.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Bidra, du også!

PS! OMA trenger flere ting, så hvis du har klær, utstyr (sportsutstyr, f.eks.), ting til kjøkkenet, pyntegjenstander - hva som helst - så ta turen til OMA på Sofiemyr!

Les også: 40 år med husflid

Ellers er Frivilligsentralen opp trappen i Kolben: ta første til høyre, gå rett frem gjennom hele gangen, deretter til venstre, til høyre - så er du der!

Fakta om gjenbruksmarkedet

  • OMA gir et utvalg av sine artikler til Frivilligsentralen.
  • Arrangementet er fra klokken 15 til 18 annenhver torsdag.
  • Neste gang er torsdag 25. januar, deretter 8. februar.
  • Frivilligsentralen er i 2. etasje i Kolben.
  • Alt kan ellers kjøpes på OMAs gjenbruksbutikk på Sofiemyr.
POPULÆRT: Mange tok turen til Frivilligsentralen torsdag 11. januar.  Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Sport Kunstgress på Østre Greverud

– Banen er isete og helt ubrukelig til fotball

De siste to ukene er flere fotballtreninger på kunstgressbanen på Østre Greverud blitt avlyst og nå har de første kampene mot andre lag også blitt avlyst. Alt på grunn av at undervarmen ikke virker. Fotballmiljøet er frustrert. Les hele saken

Til toppen