I ARBEID: Bildet viser Emil Sæthern fra UTE Oppegård som er i ferd med å felle et tre.
Nyheter
I ARBEID: Bildet viser Emil Sæthern fra UTE Oppegård som er i ferd med å felle et tre.

Gratis ved til jul?

Oppegård kommune feller trær rundt omkring. Veden kan du få gratis.

Vinteren er hogst-sesong, og Oppegård kommune ved virksomheten UTE Oppegård er i ferd med å felle trær rundt omkring i kommunen.

– Det dreier seg om trær som er i fare for å blåse over ende, som står i veien for noe eller som innbyggere har søkt om å få fjernet av ulike årsaker, sier virksomhetsleder for UTE Oppegård, Heidi Tomten.

Hun sier hogsten medfører at kommunen har mye ved. Denne veden samles på parkeringsplassen i enden av Tømteveien, helt sør i Sofiemyr idrettspark.

– Veden som legges her vil være kappet i håndterbare lengder, slik at det er mulig å få disse med på en tilhenger. Alle som ønsker det kan hente ved her, sier Tomten.

Følg med på skilting

Tomten sier det vil etter hvert komme skilt om gratis ved ved parkeringsplassen i Tømteveien, men allerede nå kan de som ønsker det hente veden som finnes på stedet.

– Dersom det felles mange trær innenfor et begrenset område, kan det forekomme at veden ikke fraktes til Sofiemyr, men blir liggende der den er. I så fall vil det settes opp skilt om gratis ved også på disse stedene, sier hun.

Tvillingbyene Kolbotn og Ski

Hvor lenge skal det få være sånn?

"Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye", skriver leser Anne Elisabeth Henriksen fra Kolbotn. Les hele saken

Gjersjøelva natur- og kulturpark

Ferdig med restaureringen av ruinene etter Stubljan

Gjersjøelva natur- og kulturpark fikk i 2018 en halv million kroner av Sparebankstiftelsen til restaurering av ruinene etter en nedbrent herregård ved Hvervenbukta. Det har vært et utfordrende arbeid å bygge opp muren på nytt. Frank Westgaard fra Svartskog har gjort et formidabelt arbeid. Sjekk resultatet! Les hele saken

Til toppen