GRENSENE VISKES UT: Politiet mener i sine rapporter at Young Bloods, som har sitt utspring fra Holmlia og utgjør den største gjengkriminelle trusselen i Oslo, forsøker å ekspandere sitt territorium til Oppegård. Bildet er tatt under en vanlig politipatruljering på Kolbotn.
Nyheter
GRENSENE VISKES UT: Politiet mener i sine rapporter at Young Bloods, som har sitt utspring fra Holmlia og utgjør den største gjengkriminelle trusselen i Oslo, forsøker å ekspandere sitt territorium til Oppegård. Bildet er tatt under en vanlig politipatruljering på Kolbotn. ( Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

– Vi følger godt med

Politistasjonssjef Ivar Prestbakken bekrefter at kommunegrensene viskes ut når det gjelder gjengkriminalitet.

Oppegård Avis skrev i går at den svært voldelige gjengen Young Bloods ekspanderer til Oppegård. Saken var først omtalt i VG, som fikk tilgang til politiets hemmelige etterretningsrapporter fra 2016.

Les også: Young Bloods rekrutterer løpegutter fra Oppegård

FØLGER MED: Politistasjonssjef Ivar Prestbakken i Øst politidistrikt. Foto: Privat

– Det er sant at grensene mellom kommunene viskes ut når det gjelder gjengmiljøene som ekspanderer ut over Oslos grenser. Vi er klare over det og følger godt med på disse miljøene, sier politistasjonssjef Ivar Prestbakken (54) i Øst politidistrikt.

Han sier situasjonen med gjengmiljøene i området er bedre nå enn den var i mars 2017 da politiets operasjon ble satt i gang.

– Vi er absolutt ikke interessert i at situasjonen forverrer seg og jobber mye mot disse miljøene. Vi har også et godt samarbeid med Oslo politidistrikt, sier Prestbakken.

Det har vært vanskelig å få kommentar med noe konkret informasjon fra politiet siden vi omtalte saken. Oppegård Avis følger opp saken og oppdaterer den på mandag.

Tips oss gjerne på telefon 415 08 000 eller send oss en e-post til tips@oavis/ yana@oavis.no

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Nyheter Krafttak mot kreft 2019

Sikret tredjeplass i Follo

Seks videregående skoler i Follo har samlet inn nesten en halv million kroner til kreftsaken. Elevene fra Roald Amundsen videregående skole har fått til imponerede resultat også i år. Les hele saken

Til toppen